Quantcast

R. Skaisgirys: apie „Vyčio“ debiutinį sezoną, D. Rediko klaidą ir išaugusius tikslus

  • Teksto dydis:

Didžiulis sirgalių susidomėjimas, gražios pergalės, puikių žaidėjų atradimas – šie ir dar daugelis dalykų po pirmojo sirgalių komandos projekto sezono labiausiai džiugina jo sumanytoją Rolandą Skaisgirį. Nepaisant ketvirtfinalyje užgesusios Šakių „Vyčio“ svajonės, R.Skaisgirys komandos pasirodyme optimizmo įžvelgia daugiau nei pesimizmo.

Nors „Vyčio“ komandos debiutinis sezonas Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) vos spėjo pasibaigti, darbymetis tęsiasi, mat kitą sezoną norima pasitikti pasiruošus dar geriau, su ambicingesniais tikslais ir, žinoma, į projekto veiklą aistruolius įtraukus daug labiau.

„Kitą sezoną sirgalių balsas turės didesnę galią – tą tikrai žadame įgyvendinti“, – pabrėžia R.Skaisgirys.

R.Skaisgirys atvirai papasakojo, kaip vertina unikalaus sirgalių ekipos projekto debiutą, kokie pasikeitimai įvyks kitame sezone, ko „Vyčiui“ pritrūko įtemptoje ketvirtfinalio serijoje ir kokią klaidą padarė klubą palikęs Dovydas Redikas.

– Kaip vertinate pirmąjį sirgalių komandos projekto sezoną?

– Teigiamai, nes gerų dalykų yra daugiau nei neigiamų. Pirmiausiai džiugu, kad Šakiuose įvyko toks sirgalių sujudimas. Žmonių kiekis arenoje, jų azartas, susigyvenimas su komanda, rūpestis – tai labai svarbu pačiam regionui. Kalbant apie sportinę pusę, gaila, jog finalinio ketverto nepasiekėme, tačiau komanda greitai susižaidė ir sukūrė daug gražių pergalių.

Taip pat verta paminėti ir komercinę pusę. Nebuvo taip, kad rėmėjai pinigus skyrė ir atgalinio ryšio nesulaukė – šiuo atveju mūsų modelis buvo naujoviškas, pirmas Lietuvoje, kuomet abi pusės sulaukė lygiavertės naudos. Tai buvo lyg pavyzdys, kaip reikia dirbti su rėmėjais.

– Kokias projekto sudedamąsias dalis planuojama pakoreguoti kitam sezonui?

– Kitą sezoną tikrai bus daugiau interaktyvumo, sirgaliams suteiksime daugiau galimybių veikti, daryti įtaką komandai. To praėjusį sezoną, tiesą sakant, iki galo nepadarėme. Kitą sezoną sirgalių balsas turės didesnę galią – tą tikrai žadame įgyvendinti. Taip pat planuojame į projektą įnešti ir daugiau televizinio šou elementų. Tad šie du dalykai tikrai bus patobulinti. Labai malonu, kad tv3.lt portale „Vyčio“ rungtynės pritraukdavo 3–4 kartus daugiau žiūrovų nei LKL mačai. Tai parodo, jog žmonės domisi, ir dabar mūsų darbas yra dar labiau juos sudominti bei įtraukti į komandos gyvenimą.

– Kokias pamokas jums davė pirmieji projekto gyvavimo metai?

– Visų pirma supratau, kad pirmiausiai man patobulinti reikia patį save (Šypteli). Ir kartu visą komandą žmonių, dirbusių projekte. Aš krepšininko karjerą baigiau beveik prieš dešimt metų, turėjau su sportu nesusijusios veiklos, todėl natūraliai tą laiką nelabai domėjausi viskuo, kas vyksta Lietuvos krepšinyje. Dabar aš pamačiau kokie nauji vėjai yra Lietuvos krepšinyje, kokius naujus žaidėjus turime. Šie metai man padėjo daug ką prisiminti, daug ką sužinoti ir dabar belieka visa tai tobulinti.

– Prieš praėjusį sezoną finalinis ketvertas buvo tik nedrąsiai įvardijamas kaip „Vyčio“ komandos tikslas. Ko gero dabar užmojai taps drąsesni?

– Be abejo. Dabar esame aptarę, kad mūsų tikslas turi būti ne tik finalinis ketvertas, bet kova dėl čempionų titulo. Užduotys jau turi būti tokios – ne mažesnės.

– Buvo įvardijama, jog vienas projekto uždavinių – naujų talentų paieška bei pagalba žaidėjams, kopiantiems į aukščiausią lygį. Kaip vertinate, ar pavyko tai įgyvendinti?

– Tikrai taip. Visų pirma čia galima paminėti Dovydo Rediko sugrįžimą į krepšinio erdvę. Tik manau, kad jis padarė klaidą sezono metu išvykdamas į Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Aš jam rekomendavau niekur nevažiuoti ir sezoną baigti Šakiuose, nes tai jam būtų buvę naudinga ir psichologine, ir žaidybine prasme, tačiau jis pasielgė, kaip norėjo. Bet ir dabar matome, kad „Vytis“ jam suteikė postūmį dirbti bei grįžti į aktyvų krepšinio gyvenimą.

Apskritai šis projektas visiems komandos žaidėjams davė vieną svarbų dalyką, turėsiantį įtakos jų vertei – žinomumą. O žinomumas kelia krepšininkų kainą. Juk niekam ne paslaptis, jog pinigai šioje sporto šakoje tikrai nėra paskutinėje vietoje. Kiekvienas yra nusipelnęs gauti tiek, kiek yra vertas, o šiuo atveju žaidėjų vertė kiek pakilo aukštyn.

Įvardijant dar konkrečių krepšininkų, manau, kad Karolis Brusokas atsiskleidė iš įvairių pusių: ir kaip lyderis, ir kaip galintis žaisti įvairiose situacijose. Apie Igną Vaitkų išvis nėra ką kalbėti. Tai žaidėjas, galintis tapti lyderiu net ir kai kuriose LKL komandose. Aišku, visada sunku tiksliai pasakyti, kaip kas atrodys kokioje ekipoje: svarbu yra treneris, tarpusavio supratimas, komandos draugai. Bet šiuo atveju Ignas save pademonstravo iš labai profesionalios pusės.

Noriu padėkoti Dominykui Domarkui. Nors po vienerių rungtynių jam pasakiau, jog kaip pagrindinis įžaidėjas jis negali slėptis į krūmus, po mano žodžių jis labai greitai atsistatė ir parodė save visiškai kitaip. Ernestui Serkevičiui viskas yra prieš akis, bet kitą sezoną, manyčiau, jis turėtų dėti dar didesnius žingsnius į priekį.

Apie kiekvieną žaidėją galėčiau daug ką pasakyti, ir geresnių, ir blogesnių žodžių, bet iš principo visais jais esu patenkintas. Nusivylimu nė vienas jokiu būdu netapo.

– Kaip manote, kas labiau kišo koją „Vyčiui“ apmaudžiai pralaimėtoje ketvirtfinalio serijoje?

– Visą antrą pusmetį žaidėjams sakiau, jog geru krepšininku jie taps tada, kada bus solidūs. Ketvirtfinalyje būtent solidumo ir pritrūko. Ne profesionalumo, o būtent solidumo. O jis įgaunamas arba su patirtimi, arba su psichologiniu nusiteikimu.

– Kada pradėsite dėliotis pirmuosius kito sezono štrichus?

– Dirbti jau pradėjome: jau svarstome, kuriuos žaidėjus norėtume išlaikyti ir kuriuos – pasikviesti į savo komandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių