Quantcast

Problemos liko: „Lietuvos rytas“ gavo per snapą net nuo Vengrijos klubo

  • Teksto dydis:

Nicolas Laprovittola galėjo būti vakaro didvyriu. Po argentiniečio tolimo metimo pačioje mačo pabaigoje „Lietuvos ryto“ krepšininkai ėmė džiūgauti, tačiau pamiršo pažiūrėti tiek į teisėjų gestą, tiek į švieslentę.

Likus žaisti 9 sekundes Laprovittola pelnė taškus užmynęs tritaškio liniją. Vilniečiai pagalvojo, kad rezultatas tapo lygus ir buvo pasiruošę žaisti pratęsimą, o lemiamoje atakoje net nebandė prasižengti prieš varžovus. Taip „Lietuvos rytas“ 98:99 (23:31, 22:23, 25:22, 28:23) pralaimėjo Šolnoko „Olaj“ krepšininkams.

Paskutinė Vengrijos komandos ataka buvo patikėta jos lyderiui Strahinja Miloševičiui. Serbas dar bandė atlikti lemiamą metimą, tačiau jį efektingai blokavęs Artūras Gudaitis kartu su komandos draugais džiaugėsi išplėštu pratęsimu.

Mačo arbitras dar po Laprivittolos taiklaus metimo parodė, kad yra užskaityti 2 taškai. Toks rezultatas visą laiką atsispindėjo ir arenos švieslentėje. Pasibaigus laikui ir kilus ginčams, teisėjas peržiūrėjęs vaizdo pakartojimą tik patvirtino, kad Laprovittolos metimo metu tritaškio linija buvo užminta.

Iki šio susitikimo „Olaj“ buvo viena prasčiausiai puolančių komandų Europos taurėje, tačiau Vilniuje svečiai jautėsi tarsi ant sparnų. Vien per pirmąjį kėlinį vengrai pelnė 31 tašką, o savo pelnomų taškų vidurkį (72,8) pasiekė dar 29-ąją rungtynių minutę.

„Lietuvos rytas“ šiame mače atkovojo vos 20 kamuolių, beveik pusę iš jų (8) sugriebė Mindaugas Lukauskis. Vilniečių gynybą buvo kiaura it rėtis – oponentai dvitaškius metė 55,9 proc. taiklumu, tritaškius 54,2 proc. taiklumu, o baudų metimus realizavo 81,5 proc. taiklumu.

Sostinės krepšininkai šį sezoną dar nė karto nėra laimėję „Siemens“ arenoje – 4 kartus buvo pralaimėta Europos taurėje ir sykį nusileista Kauno „Žalgiriui“.

Penktą kartą per 7 mačus pralaimėjęs „Lietuvos rytas“ smuko į penktą E grupės vietą.

„Lietuvos rytas“: Nicolas Laprovittola 26 (7 rez. perd.), Gediminas Orelikas 19, Marius Runkauskas 15, Artūras Gudaitis 14, Deividas Gailius 12.

„Olaj“: Strahinja Miloševičius 22, Davidas Vojvoda 20, Kirilas Natiažka 17, Krisztianas Wittmannas 15, Oleksandras Lipovijus 9.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sz tai S

Sz tai S portretas
Ne Šolnokas , o Solnokas. Vengriška Sz lietuviškai tariama S.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių