Quantcast

Prieš intriguojantį miesto derbį – atsargūs pareiškimai

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL-“Mezon“) čempionate antradienį prasideda atkrintamosios varžybos. Jau pirmajame jų etape netrūks intriguojančių akistatų. Vienoje jų susidurs jaunieji „Žalgirio“ talentai ir kovingieji KTU studentai.

Sudėties permainų krėsti Kauno Technologijos universiteto (KTU) krepšininkai į aštuntfinalį žengė tik per plauką. Vytauto Pliaugos auklėtiniai ilgą laiką pirmenybėse rikiavosi paskutinėje vietoje. Vis dėlto, nors ir netekę keleto savo lyderių, kauniečiai baigiantis reguliariajam sezonui sugebėjo pakilti iš dugno. Jie iš viso iškovojo 8 pergales bei patyrė 31 nesėkmę ir užėmė 12-ąją vietą, paskutinę leidžiančią pratęsti sezoną atkrintamosiose varžybose.

Tuo tarpu „Žalgiris-2“ laimėjimų kraitis – nepalyginamai įspūdingesnis. Tomo Masiulio treniruojama komanda nugalėjo net 21 sykį, o 18 kartų buvo priversta pripažinti varžovų pranašumą. Tarp kauniečių pasiekimų – ir visos trys laimėtos akistatos su KTU studentais. Vis dėlto tik pirmasis laimėjimas buvo nukaltas be didesnių rūpesčių (84:64). Antrajame ir trečiajame mače ekipas atskyrė vos vienas metimas (76:74, 87:84).

„KTU komanda gana ambicinga. Galbūt jie daug talento neturi, bet noro ir energijos tikrai netrūksta. Nors ir trijose žaistose rungtynėse iškovojome pergales, bet dvejuose susitikimuose viskas sprendėsi paskutinėmis minutėmis. Mūsų jaunai komandai reikia ruoštis maksimaliai ir parodyti geriausią įmanomą žaidimą“, – teigė T.Masiulis.

Pasak vairininko, nors prieš šį sezoną smarkiai atjaunėjusi komanda nebuvo laikoma viena NKL favoričių, ji sugebėjo pranokti lūkesčius ir užimti 5-ąją poziciją. Pirmosios keturios čempionato ekipos žengė tiesiai į ketvirtfinalį. Kauniečiams pakeliui teks grūdintis aštuntfinalyje. Tačiau jaunam kolektyvui didesnis rungtynių skaičius – tik į naudą, nes tik taip jaunimas gali semtis vertingos patirties.

Pasak T.Masiulio, jis neskuba vertinti sezono, nes vertinimas labiausiai priklauso nuo galutinio rezultato.

„Žalgirio“ vedliais šiame sezone yra du aukštaūgiai: trenerio sūnus Gytis Masiulis, pelnantis vidutiniškai po 18,3 taško ir Martynas Sajus (12,6 taško). 11,5 taško vidurkį prideda Matas Jogėla. Studentų ekipos žaidimo gijas dažnai laiko įžaidėjas Matas Sapiega. LKL duonos ragavęs patyręs krepšininkas pelno vidutiniškai po 10,6 taško ir atlieka po 8,5 rezultatyvaus perdavimo.

Aštuntfinalio dvikovos vyks iki trijų pergalių. Šiandien ekipos susitiks „Žalgirio“ treniruočių centre, o ketvirtadienį kelsis į KTU aikštę.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisNKLmasiulis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių