Quantcast

Prieš startą – geros žinios „Žalgirio“ stovykloje

Robertas Javtokas jau dirba su komanda, tačiau dėl jo pasirodymo pirmajame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo mače yra rimtų abejonių. Apie tai antradienį pranešė Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

Kauno klubo strategas nesiryžo spėlioti, kada į aikštę grįš pagrindinis vidurio puolėjas. Dėl kojos traumos aukštaūgis nežaidžia nuo praėjusių metų gruodžio. Bet kuriuo atveju R.Javtokas jau paneigė skeptikų prognozes, jog trauma jį privers baigti sportinę karjerą.

Trečiadienį mūšis Kauno „Žalgirio“ arenoje tarp šeimininkų ir Klaipėdos „Neptūno“ ekipų prasidės 19 val. 

„Neptūnas“ yra puikios sportinės formos, šiuo metu žaidžia aukščiausio lygio krepšinį. Be to, jie – tikra kovotojų komanda. Tad rengiamės sunkiai serijai“, - teigė Š.Jasikevičius.

Pasak trenerio, jo ekipa jau seniai žinojo, kada turi pasiekti optimalią sportinę formą.

„Tame, kad greitai baigėme pusfinalį ir turėjome savaitės pertrauką yra pliusų. Esame pailsėję, esame žvalesni, bet tame yra ir minusų. Esame praradę žaidybinį rimtą. Rytoj matysime, kiek šie faktoriai yra svarbūs“, - aiškino Šaras.

Kauniečio žodžiais, tai, kad reguliariojo sezono metu žalgiriečiai visus keturis kartus įveikė „Neptūną“, nereiškia, jog ir finale jų laukia lengvas pasivaikščiojimas.

Š.Jasikevičiaus teigimu, kiekviena dvikova yra skirtinga istorija. Juo labiau, kad reguliariajame čempionate ekipos nebuvo susitelkę vien LKL pirmenybėms, o šalia sprendė užduotis tarptautinėje arenoje.

„Mes grįždavome po kelionių, jie kartais taip pat koncentruodavosi Europos taurės turnyrui. Tada dar žaidė Donatas Zavackas, dabar jis nežaidžia („Neptūno“ puolėjas gydosi rankos traumą – aut. past.). Jie žaidžia dviem aukštaūgiais. Šiek tiek skiriasi stilius. Jie tapo atletiškesne komanda. Juolab, kad Klaipėdos ekipoje vis labiau pastebimas Mindaugas Girdžiūnas, kuris praleido trečiąją mūsų tarpusavio akistatą“, - analizavo pašnekovas.

Pagarbiai apie artėjančius mūšius su klaipėdiečiais kalbėjo ir gynėjas Martynas Pocius.

„Per pertrauką tikrai nepoilsiavome, gerinome savo žaidimo kokybę, tačiau veikti yra ką ir dabar. Konkrečiam varžovui rengtis pradėjome tik pirmadienį“, - dėstė žalgirietis.

Jo teigimu, LKL pusfinalio tarp Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir „Neptūno“ serijos rezultatas (3:2 klaipėdiečių naudai), kauniečių nenustebino.

„Klaipėdiečiai – labai gera komanda. Pusfinalio serijos svarstyklės galėjo pakrypti į bet kurią pusę. Malonu, kad Lietuvoje yra jau ne du stiprūs klubai. „Neptūnas“ per pastaruosius trejus metus jau antrą sykį žais finale, tai daug pasako“, - aiškino M.Pocius.

Marty vadinamo krepšininko žodžiais, klaipėdiečiams, po įsimintinos sėkmės kovoje su vilniečiais, netrūks pasitikėjimo savo jėgomis.

„Serija bus be proto sunki, turėsime atiduoti 100 proc. jėgų“, - įsitikinęs M.Pocius.

Antrosios finalo rungtynės gegužės 28 d. vyks Klaipėdoje, gegužės 31 d. serija grįš į Kauną, o ketvirtasis mačas pajūryje bus sužaistas birželio 3 d. Jei reiks papildomų rungtynių, jos birželio 6 d. vyks Kaune, birželio 9 d. Klaipėdoje ir birželio 13 d. vėl Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių