Quantcast

Po paskutinio „Ryto“ mačo Eurolygos jaunimo turnyre – vilniečių ir „Žalgirio“ finalas

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Ryto“ jaunimo ekipa (2-1) patyrė nesėkmę Kaune, bet pateko į Eurolygos jaunimo atrankos turnyro finalą. Titulą ginantys sostinės krepšininkai 82:84 (22:26, 23:26, 18:8, 19:24) nusileido Romos „Stellazzurra“ (2-1) ir sekmadienį dėl patekimo į pagrindines pirmenybes Vitorijoje kausis su „Žalgiriu“.

Po šių rungtynių B grupėje „Rytas“, „Stellazzurra“ ir Maskvos CSKA surinko po lygiai pergalių bei pralaimėjimų, o žiūrint į tarpusavio komandų rezultatus, pergalių bei pralaimėjimų balansas taip identiškas – 1-1.

Vis tik vilniečių tarpusavio rungtynių pelnytų ir praleistų taškų santykis yra geriausias bei siekia +19. Tuo metu Romos ekipos santykis yra -1, o CSKA – -18. Kertiniu rezultatu tapo vilniečių pergalė 85:64 rungtynėse su CSKA.

Rungtynės prasidėjo atkaklia abiejų komandų dvikova. Ąžuolo Tubelio ir Manto Rubštavičiaus vedamas „Ryto“ jaunimas didžiąją dalį pirmojo kėlinio pirmavo, tačiau jo pabaigoje spurtą surengusi „Stellazzurra“ po pirmųjų dešimties minučių buvo priekyje (26:22).

Antrajame kėlinyje žaidimą daugiau kontroliavo varžovai. Iš pradžių rezultatą vilniečiai išlygino, tačiau du tolimi Romos krepšininkų metimai leido pradėti gerą atkarpą ir laikyti beveik dviženklį pranašumą. Gerai kėlinį pabaigęs „Rytas“ į didžiąją pertrauką keliavo turėdamas 7 taškų deficitą (45:52).

Po pirmųjų dvidešimties minučių 11 taškų buvo surinkęs Tubelis, o 10 pridėjo Rubštavičius. 8 taškus pelnė ir 2 kamuolius atkovojo pagrindinėje „Ryto“ ekipoje rungtyniaujantis Blaževičius. Vilniečiai atliko net 13 rezultatyvių perdavimų.

Sugrįžę po didžiosios pertraukos vilniečiai kovingai mažino varžovų pranašumą ir antroje trečiojo kėlinio pusėje jį persvėrė. Puikų pasirodymą tęsė Tubelis ir Blaževičius, o „Rytas“ prieš lemiamą ketvirtį buvo priekyje 63:60.

Ketvirtame kėlinyje tęsėsi įnirtinga abiejų ekipų dvikova, o komandiniu žaidimu pagrįstas „Ryto“ jaunimo puolimas leido įgyti nedidelį pranašumą. Tiesa, prasidėjus lemiamai minutei rezultatas tapo lygus, o likus 16,3 sekundės „Stellazzurra“ pirmavo dviem taškais. (84:82). Vilniečiai turėjo šansą dviem tolimiems metimams, tačiau abu jie skriejo pro šalį ir sostinės klubas patyrė nesėkmę.

„Stellazzurra“: Matteo Visintinas (7/12 dvit.) ir Nicola Giordano (4/5 trit.) po 16, Leo Menalo (5/11 dvit.) ir Yannickas Nzsoa po 15.

„Rytas“: Ąžuolas Tubelis 26 (5/10 dvit., 10/12 baudos, 30 naud. bal.), Danielis Baslykas 15 (7/8 baudos), Mantas Rubštavičius 14 (1/5 trit.), Marekas Blaževičius 12 (5/13 dvit.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių