Quantcast

„Pieno žvaigždės“, „Juventus“ ir „Šiauliai“ sužinojo varžovus FIBA Europos turnyre

  • Teksto dydis:

FIBA Europa burtų keliu į 14 grupių suskirstė 56 komandas, kurios dalyvaus pirmą kartą šios organizacijos rengiamame tarptautiniame Europos taurės turnyre. Jame varžysis ir trys Lietuvos komandos – Pasvalio „Pieno žvaigždės“, Utenos „Juventus“ ir „Šiauliai“.

Visos jos dalyvaus antrosios konferencijos varžybose. „Pieno žvaigždės“ pateko į I grupę, kurioje žais su Zgoželeco „PGE Turow“ (Lenkija), „Ventspils“ (Latvija) ir BC „Timisoara“ (Rumunija) komandomis.

„Juventus“ pateko į L grupę, kurioje išmėgins jėgas su Tartu „Rock“ (Estija), Južno „Chimik“ (Ukraina) ir „Engomi ETHA“ (Kipras) ekipomis.

„Šiauliai“ žais M grupėje kartu su su Vroclavo „Sląsk“ (Lenkija), Bratislavos „Inter“ (Slovakija) bei Gaziantepo „Royal Halil“ (Turkija) komandomis.

„BasketNews.lt“ kalbintas vyriausiasis „Pieno žvaigždžių“ treneris Mantas Šernius pasidžiaugė, kad jo klubui su burtais pasisekė.

„Nebus labai ilgų kelionių, kurios lemia žaidėjų nuovargį. Kovos laukia tikrai įtemptos, komandos yra apylygės ir nuo to tik įdomiau žiūrovams“, – sakė krepšinio specialistas.

Jo nuomone, pajėgiausia I grupėje yra Lenkijos komanda iš Zgoželeco.

„Turow“ ekipa paskutiniuosius kelis sezonus daug investicijų skyrė geriems žaidėjams. Kol kas šis klubas, kaip ir kiti, nėra sukomplektavęs sudėties, komandos branduolio. Sprendžiant pagal istoriją, tai veikiausiai yra stipriausias mūsų varžovas grupėje“, – pažymėjo krepšinio specialistas.

Pasak Šerniaus, kitos dvi varžovės grupėje Pasvalio ekipai turėtų būti įveikiamos.

„Ventspils“ komanda yra puikiai pažįstama. Prieš burtų traukimo ceremonija kalbėjome, kad gal netyčia susikirs mūsų keliai – taip ir atsitiko. Šį tarpsezonį pasikeitė Ventspilio komandos vyriausiasis treneris, tad ekipa taip pat dar neturi stuburo. Tačiau, sprendžiant pagal ankstesnius sezonus, šis kolektyvas mums įkandamas, – dėstė krepšinio specialistas. – Tuo metu Rumunijos komanda dažniausiai remiasi amerikiečiais ir žaidžia sunkiai nuspėjamą krepšinį, kuris kartu yra ir lengvai pažeidžiamas. Jeigu tai nebus jų diena, turėsime galimybių.“

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių