Quantcast

„Petrochemos“ atstovas A. Kačenauskas: nepamiršime, kad mačas tęsiasi keturis kėliniu

  • Teksto dydis:

Kieta, atkakli ir be galo intriguojanti Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ketvirtfinalio serija tarp Jonavos „Petrochemos“ ir Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ komandų rytoj, ketvirtadienį, keliasi į jonaviečių teritoriją.

Serijoje iki trijų pergalių 1:2 atsiliekantys Kęstučio Naruševičiaus treniruojami Jonavos krepšininkai kovos dėl pergalės, kuri leistų serijai trečiąjį sykį persikelti į marijampoliečių aikštelę. Priešingu atveju, į finalo ketvertą po keturių rungtynių serijos patektų sudūviečiai.

Pastarajame komandų susidūrime Marijampolėje pergalę po sėkmingo ketvirtojo kėlinio – 79:67 iškovojo G.Žibėno auklėtiniai, kurie dar po trijų kėlinių vijosi „Petrochemą“.

Jonavos „Petrochemos“ klubo trenerių štabo narys Arūnas Kačenauskas pasidalino mintimis prieš būsimą svarbiausią sezono susitikimą Jonavoje. 

- Treneri, „Petrochema“ puikiai pradėjo trečiąjį ketvirtfinalio susitikimą. Kas nutiko komandai rungtynių Marijampolėje pabaigoje?

- Subyrėjome ketvirtajame kėlinyje. Galbūt varžovų gynyba mus išmušė iš vėžių, pradėjome nepataikyti. Žaidėme padrikai ir atrodėme visiškai priešingai nei per pirmuosius tris kėlinius. Galbūt po labai sėkmingos pradžios mums pritrūko jėgų ketvirtajame kėlinyje.

- Serijai tapus 1:2, Jonavos komandos laukia rungtynės rytoj namų aikštelėje. Kokios mintys prieš kol kas svarbiausią sezono kovą?

- Žinoma, kovosime tik dėl pergalės, tačiau suprantame, jog varžovų klubas yra labai galingas, kurį sustiprino ir po traumos sugrįžęs bei mums nemalonumų pridaręs aukštaūgis Marius Valukonis. Galima sakyti, jog šis krepšininkas buvo savo komandos spurto iniciatorius antroje susitikimo dalyje mače Marijampolėje. Nemanau, kad ketvirtasis mačas Jonavoje bus bent kiek lengvesnis, reikės stengtis iš visų jėgų.

- Jonavoje dirbate ne vienerius metus ir puikiai pažįstate „Petrochemos“ krepšininkus. Jūsų nuomone, kur yra šio sezono Jonavos klubo stiprybė?

- Manau, šio sezono komanda yra labiau „susicementavusi“. Ne vienas krepšininkas rungtyniauja Jonavoje jau du ar daugiau sezonų iš eilės. Komandai didžiulę paspirtį suteikė prisijungę naujokai, kurie greitai pritapo ekipoje, vienas tokių – Vytautas Pikalavičius. Mes, treneriai, džiaugiamės, jog komandos žaidėjai labiau vienas kitą supranta, tai padeda treniruočių metu ir, žinoma, palengvina uždavinius rungtynėse.

- Be jokios abejonės „Petrochemos“ trenerių štabas bei krepšininkai intensyviai ruošiasi rytojaus rungtynėms. Ko tikėtis iš jonaviečių žaidimo?

- Turime žaisti taip, kaip žaidėme tris kėlinius Marijampolėje – aktyviai tiek puolime, tiek gynyboje. Neturime pamiršti, jog mačas tęsiasi keturis kėlinius. Manau, krepšininkai tą puikiai supranta ir bus nusiteikę sunkiai kovai. Žinoma, lauksime karšto sirgalių palaikymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių