Quantcast

Paslapčių nebeliko: Lietuvos krepšinio rinktinės kariauna jau surikiuota

Dainius Adomaitis atskleidė kortas. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris šiandien pasirinko galutinę ekipos sudėtį, kovosiančią Europos čempionate.

Adas Juškevičius ir Evaldas Kairys antradienio popietę dar plušėjo rinktinės treniruotėje, o po jos atsisveikino su komandos draugais. Be didesnių emocijų ar priekaištų. Šį sykį jie nesugebėjo įtikinti trenerių štabo, jog yra geresni nei kiti pretendentai į galutinį dvyliktuką.

A.Juškevičius per 4 draugiškas rungtynes žaidė vidutiniškai po 8 minutes, pelnydavo po 1,3 taško, atkovodavo po 1,3 kamuolio ir atlikdavo po 1,5 rezultatyvaus perdavimo. E.Kairys dėl traumos žaidė mažiau – tik trejas pastarąsias rungtynes. Vidutiniškai per 5 minutes puolėjas pelnydavo po 1,7 taško, atkovodavo po 2,3 kamuolio, blokuodavo po 1 metimą ir surinkdavo po 2,3 naudingumo balo.

Paskutinius rinktinės mačus trečiadienį Šiauliuose su Islandija ir penktadienį Vilniuje su ispanais jie stebės jau tik kaip žiūrovai.

– Kokie pagrindiniai akcentai prieš dvikovą su Islandija?

– Pagrindinis akcentas yra gera koncentracija. Žaisime su komanda, kuri yra labai aktyvi ir turi daug gerų gynėjų, dažnai keičiasi ginamaisiais, daug naudoja zoninės gynybos.

– Ar jau atėjo tas metas, kai norite pradėti rimtas kovas?

– Norisi visada žaisti, bet reikia dar susitvarkyti tą bangavimą žaidime. Kitas dalykas – reikia žinoti, kaip kai kuriose situacijose turime žaisti tiksliai.

– Ką norite pagerinti per likusius du mačus?

– Labiausiai norisi savitarpio supratimo susikeitimų situacijose, ypatingai gynyboje. Stigdavo komunikacijos susikeitimuose. Rygoje mums neprotingos pražangos kainavo 8 taškus, nesusikeitimas ginamaisiais – dar 10. Šituos dalykus turime gerai daryti.

– Kodėl į rinktinę pateko E.Bendžius?

– Bendžius yra tas žaidėjas, kuris gali per trumpą laiką padaryti skirtumą tiek gynyboje, tiek puolime. Jis tikrai įeidavo gerai nuo suolo ir gali apversti rungtynes bei padaryti kažkokį skirtumą.

– M.Grigonis vietą gavo avansu?

– Antroje pozicijoje mums reikia gerai besiginančio žaidėjo, o jis šiuo metu yra geriausias tos pozicijos krepšininkas gynyboje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių