Quantcast

Palaikymas nepadėjo: lietuvės nusileido vokietėms

Triuškinamai pralaimėta kova po krepšiais, trumpas atsarginių suolelis ir nusisukusi sportinė sėkmė. Tai tik kelios priežastys, dėl kurių Lietuvos jaunučių (iki 16 metų) krepšinio rinktinei nepavyko pergalingai užbaigti D grupės varžybų. Europos čempionate Kaune mūsų šalies atstovės 51:58 nusileido Vokietijos bendraamžėms.

Emocingai palaikomos į Sporto halę susirinkusių aistruolių Tado Stankevičiaus auklėtinės paskutinį D grupės mačą pradėjo kupino vilčių. Po dviejų turų turėdamos vieną pergalę ir vieną pralaimėjimą, jos iškart ryžtingai ėmėsi darbo. Drąsiai atakuodamos varžovių krepšį, šeimininkės atitrūko 19:8. Gavusios šalto dušo vokietės atsikvošėjo ir ėmė kur kas kibiau gintis. Iki ilgosios pertraukos jos sugebėjo sušvelninti lietuvių pranašumą 28:24. Po trijų ketvirčių minimaliai priekyje dar buvo mūsiškės. Striginėjant poziciniam puolimui, lietuves gelbėjo varžovių klaidos ir prarasti kamuoliai. Prie to labiausiai prisidėjo itin kibiai besigynusi gynėja Audronė Zdanevičiūtė, perimusi net 5 kamuolius. Ji drauge su Klaudija Janionyte tapo rezultatyviausiomis lietuvių krepšininkėms, pelnydamos po 13 taškų. Tiesa, jei A.Zdanevičiūtė pataikė 4 iš 8 metimų „iš žaidimo“, tai iniciatyvos dažnai ėmusis K.Janionytė įmetė tik 5 iš 21 metimo.

Lietuvių puolimo mašina galutinai užskirto ketvirtajame ketvirtyje, kai jos per 10 min. sukrapštė vos 4 taškus. Tuo tarpu vokietės, vedamos Sarah Polleros (iš viso pelniusios 11 taškų) ir Lotta Stach (10 taškų), surinko 12 taškų ir atitrūko. Desperatiški bandymai gelbėtis metimais iš nepatogių padėčių nepadėjo ir lietuvės įsirašė antrąją nesėkmę, D grupėje užimdamos 3-ąją vietą.

Turnyro aštuntfinalyje Lietuvos rinktinė susitiks su Vengrijos ekipa. Rungtynės vyks antradienį, 19 valandą, Kauno sporto halėje.

Pirmose grupės rungtynėse lietuvės71:58 nugalėjo Danijos rinktinę, o vakar turėjo pripažinti Rusijos krepšininkių pranašumą – 49:66.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemaitijos kaunietis

Žemaitijos kaunietis portretas
Jeigu krepšinis antrasis tikėjimas,tai šešiolikmetės lietuvaitės tikros dievaitės.

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Mergaičiukės nenusiminkite.Mes jus matėm,džiaugėmės,plojome.Visos jūs nuostabios sportininkės,gražuolės.Jūs dar būsite čempionėmis ir ne tik Europos.

Gal

Gal portretas
Tai gal ne už ten laikė...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių