Quantcast

P. Jankūnas: negalime pradėti panikuoti

Šią Eurolygos savaitę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai keliauja į Barseloną, kur dar gruodžio mėnesį pasiekė bene skambiausią 2015-2016 m. sezono pergalę įveikdami šeimininkų „Barcelona“ ekipą 92:88. Ši pergalė tąsyk nutraukė vienuolika metų trukusią pralaimėjimų seriją katalonų klubui Eurolygoje.

Prieš išvyką į Katalonijos sostinę apie pastarųjų sunkių rungtynių seriją Eurolygos „Top 16“ etape bei būsimą akistatą su „FC Barcelona“ „Žalgiris TV“ rubrikos #DėmesysEurolygai laidoje kalbėjo žalgiriečiai – Paulius Jankūnas ir latvis Kasparas Vecvagaras.

„Žinoma, panikuoti negalime, nes tai tik pakištų koją, – apie du skaudžius pralaimėjimus pastarosiose dvejose rungtynėse Eurolygoje kalbėjo P. Jankūnas. – Po tokių pralaimėjimų pradėjus panikuoti bus tik dar blogiau. Reikia susikoncentruoti į tai, ką darome, analizuoti savo klaidas ir dirbti, stengtis perprasti naują sistemą kaip įmanoma greičiau. Reikia, kad visi įsilietų į komandą ir tas žaidimas turėtų pasitaisyti. Tikiuosi daugiau tokių skaudžių pralaimėjimų nebus.“

Savo ruožtu praėjusią savaitę Eurolygos rungtynėse su Maskvos CSKA Kauno „Žalgirio“ arenoje į žalgiriečių gretas sugrįžo traumą išsigydęs gynėjas K. Vecvagaras. Pirmąsias penkerias „Top 16“ etapo rungtynes praleidęs krepšininkas į CSKA krepšį įmetė tris taškus.

Kalbėdamas apie savo sugrįžimą į aikštę Latvijos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjas teigė, jog tikisi ir toliau sulaukti trenerio Šarūno Jasikevičiaus pasitikėjimo.

„Jaučiuosi gerai. Stengiuosi ir bandau, kaip įmanoma daugiau padėti komandai. Treneris gerai mane pažįsta, ne vienerius metus dirbame kartu. Manau, kad jis tikrai žino, kaip išnaudoti mano stipriąsias puses, o kaip treneris mane mato, taip ir stengiuosi žaisti. Nesvarbu „pirmu“ ar „antru“ numeriu. Svarbu žaisti“, – teigė K. Vecvagaras.

Nors „Žalgirio“ komandos pergalių kraitis „Top 16“ etape kuklus – kol kas iškovota tik viena pergalė, būsima žalgiriečių varžovė „Barcelona“ F grupėje gali pasigirti tik viena pergale geresniu pasiekimu. Xaviero Pascualio auklėtiniai praėjusią savaitę Vokietijoje 70:74 turėjo pripažinti „Brose Baskets“ ekipos pranašumą.

„Barcelona“ buksuoja, tačiau žinome, kaip iš tikrųjų gali žaisti ši ekipa ir kaip „Barcelona“ žaidė ankstesniais metais. Jie, aišku, irgi žino savo problemas, stengiasi, gerina savo žaidimą. Bet visgi kažkur stringa. Keli žaidėjai yra traumuoti, dėl to komanda negali rodyti savo tikrojo žaidimo“, – apie Katalonijos klubo problemas atsiliepė P. Jankūnas.

„Žalgirio“ kapitonas žino, kad net ir galingo žaidimo nerodantys „Barcelonos“ krepšininkai baus žalgiriečius, jeigu Jasikevičiaus auklėtiniai Barselonoje į aikštę žengs nepasirengę rungtynėms. Anot P. Jankūno, svarbiausia mače su viena stipriausių Europos komandų – vengti klaidų savo žaidime.

„Barcelona“ – daug bėganti komanda, labai mėgstanti greitąjį puolimą. Jeigu darysime kvailas klaidas ar mesime neparuoštus metimus, matysime uraganinį varžovų puolimą. Reiks žaisti kantriai ir kaip galima daugiau stengtis atlikti kuo geresnius metimus. Neturime suteikti jiems šansų bėgti“, – būsimo žaidimo varžovų aikštėje gaires vardino P. Jankūnas.

#DėmesysEurolygai laidoje taip pat galėsite išgirsti K. Vecvagaro nuomonę apie Latvijos krepšinio superžvaigždės Kristapo Puorzingio žaidimą bei šio talento pavardės tarimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių