Quantcast

Olimpinį čempioną pagerbė ir sūnus

Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas savo akimis stebėjo sūnaus žaidimą ir Šakių „Vyčio“ krepšininkų pergalę jo vardo turnyre. Šakiškiai finale 76:69 nugalėjo „Telšių“ klubą.

Permainingame mače „Vytį“ į priekį vedė Ernestas Serkevičius, pelnęs 17 taškų, 12 taškų pridėjo Povilas Butkevičius (7 atk. kam.), 11 – Edvinas Jezukevičius, po 9 – Gediminas Maceina ir Paulius Beliavičius.

Turnyre jėgas bandė ir kauniečiai - Kauno „Žalgirio“ dubleriai ir Kauno Technologijos universiteto komandos. Kova dėl trofėjaus Tomo Masiulio auklėtiniams – žalgiriečiams baigėsi jau pusfinalyje, kuriame teko pripažinti „Telšių“ komandos pranašumą – 71:77.

- Ar pirmasis blynas neprisvilo, - kaunodiena.lt paklausė M.Paulausko.

- Tikrai ne. Ikisezoniniai turnyrai Šakiuose vykdavo ir anksčiau, tačiau šiemet man buvo suteikta didelė garbė, varžybos pavadintos mano vardu. Šeimininkai laimėjo, komandos išsibandė jėgas. Žinoma, iki NKL pirmenybių dar dvi savaitės, todėl krepšininkai dar nėra optimalios formos. Bet varžybos buvo įdomios, sirgaliams turėjo patikti.

- Šakių arenos palubėse nuo šiol kabos M.Paulausko marškinėliai. Ar jums, jau anksčiau taip iškirtinai pagerbtam kur kas didesnėje Kauno „Žalgirio“ arenoje, ši ceremonija ką nors reiškia?

-  Nuo arenos dydžio garbė nepriklauso (juokiasi). Žinoma, Šakiai yra man artimas miestas. Jam atidaviau 8 metus. Dirbau treneriu, o ir buvau tarp Šakių krepšinio klubo steigėjų. Padedami verslininkų, miesto valdžios įsteigėme „Zanavyko“ klubą, kuris vėliau tapo „Vyčiu“.

- Pernai „Vytis“ buvo vienas Nacionalinės krepšinio lygos favoritų. Kokį įspūdį palieka šiom sezono ekipa?

- Komanda kelia aukščiausius tikslus, siekia finišuoti viršuje. Tačiau priklausys ir nuo kitų komandų komplektacijos, pasirengimo. Manau, pakaks kelių pirmų oficialių rungtynių ir pamatysime, į ką gali taikytis ši ekipa. Vis dėlto, žvelgiant į sudėtį, atrodo, kad susidėliojo neblogas patyrusių ir jaunų perspektyvių žaidėjų lydinys.

- Tarp tų talentų Šakiuose yra ir jūsų sūnus Modestas. Ar jis „Vyčio“ garbę gins ir oficialiame sezone?

- Taip, jis atsisveikino su „Žalgirio“ dublerių komanda ir mėgins įsitvirtinti Šakiuose. Manau, kad šis sezonas NKL pirmenybėse Modestui padės užsigrūdinti vyrų krepšinyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių