Quantcast

Nugalėtojų taurę iškėlė šeimininkai

Smarkokai pralaimėtas paskutinis kėlinys nesutrukdė Lietuvos šešiolikmečių vaikinų rinktinei iškelti Baltijos taurę. A.Sabonio krepšinio centre susirinkę žiūrovai trečiadienį išvydo Edvino Justos auklėtinių triumfą.

Paskutinę turnyro dieną lietuviai po rimto mūšio 73:67 pranoko Turkijos krepšininkus. Mačo pradžia šeimininkams nieko blogo nežadėjo. Jie, vedami Ąžuolo Tubelio, M.Balževičiaus bei kitų, atitrūko ir įgijo dviženklę persvarą 18:8. Lietuviai nemažino apsukų ir antrajame kėlinyje, o turkai, atvirkščiai,  visiškai užstrigo. Tad netrukus šeimininkai jau  pirmavo triuškinamai 31:8. Vis dėlto antrojoje žaidimo pusėje Turkijos rinktinė sugebėjo atsitiesti. Trečiąjį ketvirtį jie laimėjo 16:13, o ketvirtajame jau mėgino rimtai užkurti pirtį šeimininkams. Varžovai paskutines 12 min. laimėjo dviženkliu skirtumu - 27:17, bet favoritų nepavijo.

Laimėtojams M. Blaževičius pelnė 15 tšk. (9 atk. kam.), M. Kancleris 14 tšk., Ą. Tubelis 12 tšk. Šis krepšininkas buvo pripažintas naudingiausiu turnyro žaidėju. Turkijai: C. Kavsukas 20 tšk. (10 atk. k.), O. Kucukas 15 tšk., I. Karabilenas 9 tšk.

„Rungtynes vertinu teigiamai, labai džiaugiuosi vaikinais, kurie kiekvieną dieną grūdinosi ir gerino žaidimą, - sakė E.Justa. – Šiandien du kėlinius žaidėme kaip iš natų, o vėliau pritrūkome kantrybės. Vis dėlto turkus nugalėjome jų pačių ginklu – kantria gynyba ir geru perėjimu į puolimą“.

Pasak naudingiausio krepšininko Ą.Tubelio, jam pasitikėjimo įkvėpė tai, kad treneris ir komandos draugai skatino atakuoti krepšį, tad  ir rezultatas atitinkamas. Tiesa, žaidėjas pripažino, kad turkai pasipriešino kur kas aršiau nei per pirmąsias dvi dienas tai darė latviai ar estai.

Antradienį lietuviai estus pranoko 72:63, o pirmadienį latvius – 74:65.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių