Quantcast

Nugalėtojams neprireikė nė vieno keitimo

Buvusios krepšinio įžymybės ir 2018-aisiais paima kamuolį į rankas. Kauno krepšinio mėgėjų lygoje (KKML) taškus renka ne vienas garsus veteranas, petis petin kovojantis su paprastais žaidimo entuziastais.

Buvęs Eurolygos čempionas, dabartinis Kauno „Žalgirio“ dublerių ekipos treneris Tomas Masiulis surinko net 31 naudingumo balą ir atvedė savo atstovaujamą „Topsport“ ekipą į lengvą pergalę veteranų per 40 metų amžiaus grupės mače su „ARV auto“ kolektyvu. Favoritai nugalėjo įtikinamai 88:69, o prie pergalės labiausiai prisidėjęs T.Masiulis pelnė 11 taškų, atkovojo 13 kamuolių bei atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Buvęs LKL dėjimo į krepšį konkursų nugalėtojas Vaidas Jurgilas surinko 26 taškus. Pralaimėjusiems Kęstutis Antanaitis pelnė 19 taškų, Darius Antanavičius – 18 taškų ir 17 atkovotų kamuolių.

Nepaisant garsių vardų, šios grupėje pirmauja ne „Topsport“ komanda. Ją lenkia „Notomo“ kolektyvas. Pastarasis 2018-aisiais spėjo iškovoti dvi pergales. Iš pradžių „Notomas“ 91:63 įveikė „Plastenos“ krepšininkus. Nugalėtojams buvęs Kauno „Atleto“ klubo aukštaūgis Rolandas Urkis įmetė 20 taškų, o Vilniaus „Sakalų“ klubo simboliu tapęs puolėjas Rolandas Matulis pirmavo ekipoje pagal atkovotus kamuolius (13) ir rezultatyvius perdavimus (7). Vilnietis įmetė ir 17 taškų. Tiek pat taškų į komandos taupyklę įdėjo ir buvęs žinomas žalgirietis Kęstutis Šeštokas. Pralaimėjusiems Gvidas Butkus įmetė 13 taškų. Antradienį „Notomas“ 93:69 pranoko „Policijos“ kolektyvą. Laimėjusiems net 40 taškų įsūdė Ričardas Stirbys, R.Urkis pelnė 14 taškų ir atkovojo 16 kamuolių, o R.Matulis prie 27 taškų pridėjo ir 9 rezultatyvius perdavimus. Beje, „Notomui“ nugalėti nesutrukdė ir tai, kad ši ekipa į rungtynes surinko vos penkis žaidėjus, rungtyniavusius be keitimų.

Veteranų iki 45 metų grupėje dominuoja „Topsport“ komanda, laimėjusi ir abejas rungtynes 2018-aisiais. Pirmajame mače 82:71 nugalėta „LT United“, o antradienį 77:60 palaužtas ir „Grifonas“. Su „LT United“ nugalėtojams daugiausia taškų pelnė Darius Sirtautas. Buvęs vienas Kauno „Atleto“ klubo lyderių surinko 28 taškus bei 32 naudingumo balus. 12 taškų pridūrė kitas buvę žinomas LKL krepšininkas Singaras Tribė. Po 10 taškų pasižymėjo Europos čempionas Saulius Štombergas bei LKL žaidę V.Jurgilas, Gintaras Staniulis ir Vaidas Stiga. Pralaimėjusiųjų gretose 16 taškų surinko buvęs „Šiaulių“ ekipos snaiperis Giedrius Pečiulionis bei Robertas Butkus. Mažiau rezultatyvi buvo „Sakalų“ ekipos trijulė: Erikas Kučiauskas (10 taškų), R.Matulis (9), Rolandas Skaisgirys (3, 0/10 tritaškių). Antrajame mače su „Grifonu“ laimėtojams G.Staniulis pelnė 16 taškų, V.Stiga 12, V.Jurgilas 11, pralaimėjusiems – Adas Gelžinis (20 taškų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių