Quantcast

NKL čempionai rengiasi naujajam sezonui

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) nugalėtojai Klaipėdos „Naftos-Uni-Akvaservis“ krepšininkai jau keturias savaites, du kartus per dieną, pluša treniruotėse.

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) nugalėtojai Klaipėdos „Naftos-Uni-Akvaservis“ krepšininkai jau keturias savaites, du kartus per dieną, pluša treniruotėse.

Pokyčiai komandoje

Po praėjusio sezono komandą paliko didelis būrys krepšininkų tarp kurių ir rezultatyviausias ekipos žaidėjas  – Julius Kazakauskas. Krepšininkas praėjusiame sezone vidutiniškai pelnydavo po 14,7 taško per rungtynes, po krepšiais sugriebdavo po 9,1 kamuolio, atlikdavo po 3,2 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo po 23,2 naudingumo balo. 24-erių J.Kazakauskas nusprendė karjerą tęsti Panevėžio “Lietkabelio” klube, kuris rungtyniauja Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

“Julius subrendo kaip žaidėjas ir pasiekė LKL lygį. Jam NKL nebėra ką veikti”- teigė komandos vyr. treneris Rytis Vaišvila.

Šiuo metu su ekipa pasirašę sutartis yra kapitonas Viktoras Chodosovskis, Mindaugas Stašys, Aidas Einikis, Džiugas Slavinskas.

Prie „Naftos-Uni-Akvaservis“ prisijungė Rytis Biliartas, kuris atstovavo Kėdainių „Nevėžio“ klubui, taip pat iš „Palangos“ atvyko puolėjas Deividas Keburys.

Klaipėdos „Neptūno“ ir „Naftos-Uni-Akvaservis“ klubai nutarė bendradarbiauti, tad ateinantį sezoną  klaipėdiečių garbę gins ir trys jauni, perspektyvūs krepšininkai, priklausantys „Neptūnui“: Laurynas Beliauskas, Matas Andruškevičius ir Arūnas Mikalauskas.

„Neptūno“ direktorius Osvaldas Kurauskas pasidžiaugė, kad jaunieji talentai gaus daugiau žaidybinių minučių, nei rungtyniaudami pagrindinėje miesto komandoje.

„Esame žodžiu susitarę su Klaipėdos miesto valdžia bei su „Naftos-Uni-Akvaservis“ klubu, kad paskolinsime savus, perspektyvius žaidėjus, kurie turi pasirašytus kontraktus. Kol kas tokie krepšininkai yra trys. Žaisdami NKL jie galės labiau atsiskleisti. Norime, kad uostamiestyje būtų krepšinio piramidė“, – teigė direktorius.

Tikslas – žaidėjų ugdymas

„Naftos-Uni-Akvaservis“ strategas R.Vaišvila dienraščiui „Klaipėda“ sakė, jog šį sezoną komandos pagrindinis tikslas bus parengti ir išugdyti jaunus žaidėjus: „Klubui keliami aukščiausi tikslai. Sieksime iškovoti kuo aukštesnę vietą, tačiau pagrindinis uždavinys bus užauginti jaunąją kartą, suteikti jaunimui daug žaidybinio laiko, leisti jiems kuo sparčiau tobulėti“.

Čempionato sistema

Naujajame 2015-2016 m. NKL čempionate varžysis 15 ekipų. Tai yra viena daugiau nei praėjusį sezoną, kadangi iš LKL į žemesnę lygą iškrito „Mažeikiai“, o NKL laimėję klaipėdiečiai atsisakė rungtyniauti stipriausioje šalies krepšinio lygoje.

Šių metų NKL čempionatas startuos spalio 1 d. Varžybos vyks penktadieniais ir šeštadieniais.

Čempionato formatas liko nepakitęs – ekipoms sužaidus du ratus tarpusavyje, vėliau komandos pagal savo pasirodymą bus padalintos į dvi grupes. Pajėgesnėje varžysis septyni, o silpnesnėje – aštuoni klubai, kurie   žais tarpusavyje ir išsiaiškins, kas patenka į atkrintamąsias varžybas.

2015-2016 m. NKL komandos:

1. Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“

2. Molėtų „Ežerūnas-Karys“

3. Kauno „Žalgiris-2“

4. Marijampolės „Sūduva-Mantinga“           

5. Palangos „Palanga“             

6. Mažeikių „Mažeikiai“                                      

7. Joniškio „Delikatesas“

8. Jonavos „Petrochema-Dextera“                                             

9. Raseinių „Rasai“                   

10. Šakių „Šakiai“                      

11. Šilutės „Šilutė“

12. Telšių „Telšiai“                    

13. Trakų „KK Trakai“                                           

14. Panevėžio „Lietkabelis-2“                                                       

15. Vilniaus „Perlas-MRU“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių