Quantcast

„Nevėžio“ krepšininkai tapo neatlygintinais kraujo donorais

  • Teksto dydis:

„Gerus darbus daryti gera. Dabar kiek mažiau įtemptas rungtynių grafikas, tad vieną treniruotę galime praleisti. Pasitarę su komanda nutarėme prisidėti prie kraujo donorystės. Galbūt mūsų pavyzdžiu paseks ir daugiau kėdainiečių“, – sakė „Nevėžio“ treneris Virginijus Sirvydis.

„Jam užteko tik užsiminti apie akciją, ir kaip mat sulaukė vienbalsio žaidėjų pritarimo. Visi krepšininkai prasitarė kraujo dovanoję pirmą kartą. „Šiek tiek bijome adatų, bet tai nėra skausminga. Visus kviečiame dovanoti kraujo, juk galbūt šitaip kažkam išgelbėsime gyvybę“, – sakė krepšininkas Rytis Biliartas.

Nacionalinio kraujo centro Panevėžio filialo direktorė Rita Vaitkienė, drauge su mobilia komanda atvykusi į „Nevėžio“ klubą, sakė, kad pastaruoju metu donorystė tapo gerokai populiaresnė.

„Buvo laikas, kai dažnas donoras slėpdavo, jog duoda kraujo. Dabar nuomonė apie donorystę kardinaliai pasikeitė: niekas negalvoja, kad tai gėdinta. Kraujo davimas dažnam piliečiui tapo garbės ir prestižo reikalu. Labai džiugina faktas, kad jaunimas į donorystę žiūri pozityviai“, – sakė gydytoja.

Jos teigimu, kol kas šalyje kraujo trūkumo nėra, tačiau to pasiekta itin aktyviu kraujo centro darbuotojų darbu. „Mes kiekvieną savaitę važiuojame vis į kitą rajoną ir kitą kolektyvą, iš kur sulaukiame kvietimų apie donorystę. Labai smagu, kad sparčiai populiarėja neatlygintina donorystė. Metų pradžioje iš visų donorų neatlygintinai kraujo duodavo apie 35 procentai tam pasiryžusiųjų, o spalio mėnesį neatlygintinos donorystės atvejų padaugėjo iki 80 procentų“, – sakė gydytoja.

Neatlygintini kraujo donorai Kėdainiuose padovanoję kraujo gaus kvietimą į „Nevėžio“ rungtynės Kėdainių arenoje.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių