Quantcast

„Neptūno“ stovykloje – permainos (direktoriaus komentaras)

Klaipėdos „Neptūnas“ Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) iškovojo triuškinamą pergalę, tačiau sirgaliams ji daug džiaugsmo neatnešė, kadangi komandą palieka du jos lyderiai.

Namų arenoje žaidę klaipėdiečiai įveikė Utenos „Juventus“ krepšininkus rezultatu 109:78 (29:20, 27:22, 28:18, 25:18). Taip buvo pagerintas šių metų LKL sezono rezultatyvumo rekordas, kuris prieš tai priklausė Kauno „Žalgiriui“. Kauniečiai buvo pelnę 106 taškus į „Pieno žvaigždžių“ klubo krepšį.

„Neptūnas“ žaibiškai įgijo dviženklę taškų persvarą ir išlaikė ją iki susitikimo pabaigos.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai pataikė net 13 tritaškių (13/25, 52 proc.), o „Juventus“ iš toli atakavo tik 23 proc. taiklumu (5/21).

Klaipėdiečių gretose rezultatyviausias buvo Juanas Palaciosas, kuris pelnė 17 taškų ir atkovojo 10 kamuolių. Jerry Johnsonas pridėjo 15 (8 rez. perd.), Matas Jucikas 14, Simas Galdikas 13, Mindaugas Girdžiūnas ir Arnas Butkevičius po 12 taškų.

„Juventus“ ekipoje Mindaugas Kupšas pelnė 16, Anthony Irelandas 14, Kenethas Gainesas 11, Laronas Dendy 10 taškų.

Po rungtynių paaiškėjo, kad į Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubą rungtyniauti išvyksta du „Neptūno“ lyderiai. Į sostinę panoro persikelti vienas naudingiausių LKL žaidėjų A.Butkevičius ir vienas geriausių lietuvių įžaidėjų M.Girdžiūnas.

Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės žaidėjai su „Lietuvos ryto“ komanda pasirašė ilgalaikes sutartis. M.Girdžiūno kontraktas galios dvejus su puse metų, o A.Butkevičiaus sutartis galios net  trejus su puse metų.

„Džiaugiamės, kad Arnas ir Mindaugas pasirinko „Lietuvos ryto“ komandą, nes jie atitinka mūsų tikslus ir viziją. Norime, kad Vilniaus ekipos pagrindą sudarytų Lietuvos krepšininkai. Tuo pačiu mes jau pradėjome formuoti kitų metų komandą. Labai vertiname abiejų žaidėjų meistriškumą, todėl tikimės, kad jie tikrai padės pasiekti daugiau pergalių ir dar labiau sustiprins mūsų organizaciją“, – teigė vilniečių klubo direktorius Darius Gudelis.

25-erių metų A.Butkevičius šį sezoną LKL čempionate vidutiniškai pelno po 10,2 taško, atkovoja po 6,2 kamuolio, atlieka po 3,3 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 18,7 naudingumo balo. A.Butkevičius yra antras pagal naudingumą visoje Lietuvos krepšinio lygoje. 28-erių metų M.Girdžiūnas LKL čempionate vidutiniškai renka po 11,7 taško, atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus ir renka po 12,2 naudingumo balų.

Artimiausias rungtynes „Neptūnas“ žais jau antradienį Prancūzijoje, kur jų varžovais FIBA Čempionų lygos susitikime bus Šalono „Elan“ krepšininkai. Rungtynių pradžia – 21.30 val.

„Neptūno” direktoriaus Artūro Žalio komentaras:

„Pradėsiu nuo pradžių: kai rugsėjo 12 d. pradėjęs dirbti  „Neptūno” krepšinio klubo direktoriumi susipažinau su situacija, buvau gerokai nustebęs –peržvelgęs buhalteriją radau apie 800 tūkst. eurų skolų, o klubo sąskaitoje buvo vos 20 tūkst. eurų. Tai ankstesnių klubo direktorių padarytos skolos. Buvo net svarstoma, ar apskritai pradėti naują krepšinio sezoną. Man nesuprantama, kokia buvo buvusio klubo direktoriaus Algimanto Erciaus pozicija, kad neturint pinigų buvo formuojama daug finansų reikalaujanti pajėgių žaidėjų komanda. Juk klubo finansinė situaciją jis žinojo. Tad man kyla klausimas: iš kur buvo tikimasi gauti tokių lėšų? Gal tokiu atveju reikėjo formuoti mažiau pajėgią pagal savo galimybes komandą? Tačiau buvo eita kitu keliu ir tai buvo tarsi uždelsto veikimo bomba. 

Visgi, finansinės bėdos, kai kurių komandų – net dar didesnės, kamuoja daugelį Lietuvos krepšinio klubų, tačiau tai netrukdo tęsti sezono. „Neptūno” klubo problema yra ta, kad vyksta vidiniai nesutarimai tarp dviejų klubo valdybų – rėmėjų ir klubo steigėjų. Vienoje pusėje yra klubo rėmėjai, kurie duoda pinigus ir išlaiko klubą, o kitoje pusėje – klubo steigėjai ir visuomenininkai, kurie nori valdyti klubą, tačiau komandai neduoda nė euro. Vyko ilgos diskusijos, bandymai prieiti bendro sprendimo, tačiau iki šiol nepavyko. Dėl to klubo veikla buvo paralyžiuota.

Gruodžio 8 d. Klaipėdos savivaldybėje buvo susirinkusi grupė rėmėjų, kuri išreiškė norą padėti klubui sunkiu metu, ketino visomis išgalėmis padėti klubui išlipti iš skolų liūno, tačiau klubo steigėjai su šios valdybos prezidentu Artūru Jakubausku atsisakė leisti klubą valdyti privačiam verslui. Nors steigėjų taryba ir neskiria nė vieno euro, tačiau jie nori valdyti 50 proc. klubo akcijų, patys skirti direktorių ir klubo prezidentą. Šis siūlymas rėmėjams buvo neparankus ir vėl neprieita prie bendros nuomonės, kas galėjo išgelbėti klubą nuo to, kad žaidėjai nepaliktų komandos.

Klaipėdos savivaldybėje vykęs susirinkimas baigėsi tuo, kad steigėjų valdyba žadėjo pateikti savo galutinį sprendimą iki gruodžio 12 d. (antradienio). Jiems buvo aiškinama, kad laukti nėra laiko, kadangi žaidėjų agentai skambino ir sakė, jog nesumokėjus žaidėjams algų, jie paliks komandą. Steigėjų valdybos prezidentui A.Jakubauskui buvo tai akcentuojama ir siūloma skelbti susirinkimą anksčiau laiko bei priimti teigiamą rėmėjams sprendimą. Visi žinojo, kad Klaipėdos savivaldybės atstovai sako: mes savo įsipareigojimus vykdome, o rėmėjai į senos valdybos struktūrą eiti nenori. Taigi, kelias buvo vienas – atiduoti klubą privačiam verslui, kuris sukūręs šiuolaikišką klubo valdymo struktūrą, pamažu trauktų iš skolų liūno. 

Suprantame, kad tai ne vienos dienos ir ne vienerių metų darbas, tačiau po truputį galėjome mažinti skolas ir judėti į priekį. Tokiu principu iš skolų liūno brido ir brenda Kauno „Žalgiris”, Vilniaus „Lietuvos rytas”, „Šiauliai” ir kiti Lietuvos klubai. Tai nėra nieko naujo ir nepasiekiamo.

Visgi, steigėjų valdyba su A. Jakubausku priešakyje atsisako perduoti akcijas privačiam verslui ir klubas atsidūrė aklavietėje. Steigėjų ir visuomenininkų tarybą galėčiau įvardinti tarsi socialistine atgyvena, kuri neduoda nė euro, o nori valdyti klubą. Suprantu, kad jie skirtų pinigų ir padėtų mažinti skolas, o ne tik kalbėtų ir valdytų, tada viskas būtų gerai. 

Be to, prie klubo skolų prisidėjo ir A.Jakubausko inicijuoti teisminiai procesai, kai, anot teismų, neteisėtai buvo atleistas buvęs „Neptūno” vadovas Osvaldas Kurauskas, taip pat projektų vadovas Viktoras Usovas, vėliau – ir kitas klubo direktorius A. Ercius. Tai dar labiau pablogino klubo finansinę situaciją. Mes, klubo administracijos darbuotojai, užuot dirbę savo darbą ir ieškoję naujų rėmėjų, turėjome daug laiko praleisti teismuose. Dabar klubo situacija yra sudėtinga. Nepaisant susiklosčiusios situacijos, darysime viską, kad išsaugotume „Neptūno” klubą ir žaidėjus. Tikimės, kad bendram tikslui susitelks ir rėmėjai, ir Klaipėdos krepšinio sirgaliai. Reikia daryti viską, kad išsaugotumėme komandos trenerį K. Maksvytį ir komandos branduolį. Dabar turime visi kartu susitelkti ir dirbti. Suprantame ir mūsų komandą palikusius žaidėjus - A. Butkevičių ir M. Girdžiūną. Jie mūsų klubui davė labai daug, atidavė savo širdis, jų dėka iškovota daug skambių pergalių. Norime jiems padėkoti už klube praleistus metus atiduotą nuoširdų darbą. Esu įsitikinęs, jei mes ir neturėtume finansinių sunkumų, šie žaidėjai anksčiau ar vėliau būtų išvykę į stipresnius klubus. Jie yra geri krepšininkai ir yra verti kilti karjeros laiptais”. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

lryto hienos

lryto hienos portretas
lrytas sulugdo kitus lkl klubus,o ypac zaligiri,eurolygos klubas negali rasti remeju LIETUVOJE,kai ten vilniaus fantamasas isikises su savo kompromatu, ir jis niekur nedingo,yra neskelbtas verdiktas,kad Zalgirio neremti-LG.ICOR.MG BALTIC,Iterraeo.Rusijos firmos susijusi su tamsiomis peripetijomis,Lietuvos padalinys ,Audimas,matyti labai yra prissidirbusos firmos ,darbar atidirbineja fantamasui vienas brolis keicia partijas,buves Zalgirio sirgalius,dabar parsidave velniui su dusia ir visa gimine...

edis

edis portretas
Pinigai iš Neptūno komandos katilo pavogti,o kodėl nėra kaltu išeidami prisivogę ,taip daro visi vadovai .reikėtu tuos veikėjus teisti ,kur žiuri STT .AR BUVO NUBAUSTAS BENT LIETUVOS VALDŽIOS VAGIS ?

Keista,

Keista, portretas
Miesto administracija skiria klubui pasakiškus pinigėlius ir ... nežino kas vyksta UAB ??? Matomai...pinigiukai gryžta...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių