Quantcast

„Neptūno“ krepšininkai smaginosi triuškindami „Dzūkiją“

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai į 2017-2018 metų Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) čempionato sąskaitą įsirašė šeštąją pergalę.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai namuse, palaikomi savų sirgalių, net 40 taškų skirtumu skirtumu – 98:58 sutriuškino Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkus.

Tai šio sezono didžiausiu skirtumu iškovota „Neptūno“ pergalė. Iki šios dvikovos neptūniečiai „Betsafe-LKL“ sezone didžiausiu - 19 taškų skirtumu – 92:73 buvo įveikę Kėdainių „Nevėžį“. 

Tai savotiška komandos dovana „Neptūno“ puolėjui Arnui Butkevičiui, šiandien švenčiančiam 25-ąjį gimtadienį.

Neptūniečiams trenerių štabas prieš šias rungtynes akcentavo, kad būtina itin susitelkus pradėti šias rungtynes, kadangi alytiškiai yra pavojingi ir nuolat kimba į atlapus pajėgioms „Betsafe-LKL“ komandoms. „Neptūno“ krepšininkai įsiklausė į trenerių žodžius ir greitai trūktelėjo į priekį – 13:6. Dar po kelių akimirkų po Tomo Delininkaičio taiklaus tritaškio komandas skyrė dviženklė persvara – 19:8.

Antrąjį kėlinį „Neptūnas“ pradėjo spurtu 5:0 ir padidino pranašumą iki 16 taškų - 24:8. Antrojo kėlinio viduryje po Renaldo Seibučio dvitaškio komandas jau skyrė 19 taškų - 29:10.

„Neptūno“ vyr. treneris K. Maksvytis, matydamas, kad jo komanda solidžiai pirmauja, jau antrajame kėlinyje leido pasireikšti jaunimui – Matui Jucikui ir Laurynui Beliauskui.

Trečiajame kėlinyje po dviejų iš eilės Juano Palacioso atakų, taiklaus baudos metimo bei Arno Butkevičiaus tolimo šūvio, prasiveržimo iš po krepšio komandas skyrė jau 31 taškai – 71:40.

Likusi rungtynių dalis buvo tik formalumas. Klaipėdiečiai be jokios įtampos šventė pergalę. 

Jau rytoj neptūniečiai išvyks į Vokietiją, kur spalio 24 dieną (antradienį) 21 val. FIBA Čempionų lygos rungtynėse susitiks su Liudvigsburgo „MHP Riesen“ (Vokietja) ekipa.

„Sieksime įrodyti, kad laimėti ir žaisti gerai galime ne tik namuose. Reikia atsikratyti išvykų sindromo“, - pabrėžė „Neptūno“ komandos vyr. treneris Kazys Maksvytis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių