Quantcast

„Neptūno“ krepšininkai pergale pradėjo Vlado Garasto taurės turnyrą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai pergale pradėjo draugišką tarptautinį aštuonių ekipų Vlado Garasto taurės turnyrą. Kazio Maksvyčio auklėtiniai antradienį „Švyturio“ arenoje po permainingos kovos ir pratęsimo rezultatu 101:98  palaužė Ventspilio „Ventspils“ ekipą.

Rungtynes klaipėdiečiai pradėjo galingai ir greitai susikrovė dviženklę taškų persvarą – 23:9, tačiau latviai iki didžiosios pertraukos atstatė pusiausvyrą – 40:40, o trečiajame kėlinyje vienu metu pirmavo 63:51.

Tada keturis taškus be atsako pelnė „Neptūno“ kapitonas Martynas Mažeika ir prieš ketvirtąjį kėlinį „Ventspils“ pranašumas ištirpo iki vienaženklio skaičiaus – 63:55. Dar po kelių akimirkų tritaškį pataikė neptūnietis Deividas Gailius, tačiau netrukus latviai atstatė dviženklę taškų persvarą – 71:58.

Nuo tos akimirkos klaipėdiečiai ėmė spausti varžovus ir tai davė vaisių: tuoj pat du taškus ir baudos metimą pataikė Arnas Butkevičius, kitoje atakoje varžovai prarado kamuolį ir Deividas Gailius realizavo du baudos metimus. Dar po kelių akimirkų neptūnietis Mindaugas Girdžiūnas pelnė du taškus ir baudos metimą bei komandas skyrė 7 taškai – 66:73.

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 3 minutėms tris sėkmingas atakas sužaidė D. Gailius ir neptūniečiai jau varžovams kvėpavo į nugarą - 77:78. Tuo latvių bėdos nesibaigė: jie kitoje atakoje prasižengė, o M. Mažeika išvedė neptūniečius į priekį – 79:78.

Netrukus pražangą užsidirbo Donatas Zaveckas ir „Ventspils“ legionierius Mairas Četmenas (Mire Chatman) realizavo du baudos metimus – 80:79.

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 1 min. 30 sek. itin svarbų tritaškį smeigė D. Gailius – 82:80. Latviams dar pavyko išlyginti rezultatą – 82:82, tačiau vėl varžovus į neviltį varė tritaškį pataikęs D. Gailius – 85:82.

Tuo šis trileris nesibaigė. Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 2 sekundėms „Neptūnas“ dar pirmavo 2 taškais – 85:83 ir prie baudų metimo linijos stojo M. Mažeika. Jis pirmą baudą pataikė, o antrą – prametė ir kamuolį atkovojęs „Ventspils“ žaidėjas M. Četmenas iš savo aikštės pusės pataikė fantastinį metimą ir komandoms teko žaisti pratęsimą – 86:86. Čia jau neptūniečiai greitai išsiveržė į priekį – 94:89 ir varžovams neleido pamąstyti apie pergalę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių