Quantcast

„Neptūno“ ir „Juventus“ iššūkiai Čempionų lygoje: ką reikia žinoti apie šį turnyrą?

Skambiausia Utenos „Juventus“ pergalė buvo pasiekta pernai, kai klubas iškovojo LKL bronzos medalius, tačiau vakarykštis laimėjimas FIBA Čempionų lygos atrankos turnyre taip pat turėtų užimti itin aukštą vietą laimėjimų lentynoje.

„Juventus“ pergalė lėmė tai, kad į Uteną atvyks būrys garsių Europos komandų – pradedant Strasbūro IG ar Zagrebo „Cibona“, baigiant Mariaus Grigonio atstovaujama Tenerifės „Iberostar“ ir Serbijos talentų kalve Belgrado „Mega Leks“.

Iš viso uteniškiai D grupėje susikaus su 7 ekipomis, iš kurių mažiau žinoma yra tik Juodkalnijos vicečempionė, Baro „KK Mornar“ ekipa.

Už žaidimą FIBA Čempionų lygoje „Juventus“ klubui taip pat atiteks 100 tūkst. eurų, kurie padės klubui padengti kelionių į išvykos rungtynes išlaidas.

Tarptautinėje arenoje „Juventus“ debiutavo pernai, kai žaidė FIBA Europos taurėje, tačiau tų varžybų ir šiųmetinės FIBA Čempionų lygos lygiai skiriasi kaip diena ir naktis. Nepaisant FIBA ir Eurolygos konflikto, Čempionų lyga surinko solidų 40 komandų sąrašą, kuris gal ir neprilygsta Eurolygos organizuojamo Europos taurės dalyvių sąrašui, bet neatsilieka nuo jo taip stipriai, kaip atrodė prasidedant vasarai.

Čempionų lygos C grupėje žaisiantis Klaipėdos „Neptūnas“ taip pat sutiks pažįstamų vardų – jie kovos su Prancūzijos čempionais, Vilerbano ASVEL, Lenkijos vicečempionais Radomo „Rosa“, trečiąja Latvijos komanda „Ventspils“, taip pat Oldenburgo „EWE“ ir kitomis komandomis.

Čempionų lygos reguliarusis sezonas prasidės spalio 17-ąją ir garbė pradėti šias varžybas patikėta būtent „Juventus“ komandai – uteniškiai pirmosiose lygos rungtynėse namie priims Strasbūro IG ekipą.

„Neptūnas“ pirmąsias rungtynes žais po dviejų dienų, spalio 19-ąją, kai išvykoje susikaus su atrankos turnyrą įveiksiančia komanda – Ušako „Sportif“ arba Kluž-Napokos „Cluj-Napoca“ ekipa.

Komandos grupėse sužais po 14 rungtynių ir į kitą Čempionų lygos etapą pateks 24 geriausios ekipos – pirmos 4 kiekvienos grupės ekipos ir 4 penktąsias vietas užimsiančios ekipos. 8 iš šių komandų iš karto pateks į aštuntfinalį, o likusios 16 kovos šešioliktfinalyje.

Atkrintamųjų varžybų principu (vienos rungtynės namie ir išvykoje) varžybos vyks tol, kol paaiškės 4 stipriausios komandos. Balandžio 28-30 dienomis bus surengtas turnyro finalo ketvertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių