Quantcast

„Neptūnas“ sudarė sutartį su aukštaūgiu K. Bensonu

Lietuvos vicečempionas Klaipėdos „Neptūnas“ pagaliau sudarė sutartį su vidurio puolėju iš JAV Keithu Bensonu. Šis 26-erių metų 211 cm ūgio amerikietis į Klaipėdą turėtų atvykti jau kitos savaitės pradžioje. 

Su šiuo krepšininku „Neptūnas“ sutarė jau spalio viduryje, tačiau jo atvykimą į uostamiestį stabdė buvęs aukštaūgio klubas iš Turkijos Bandirmos „Banvit“. Pagaliau neptūniečiams iš šio klubo pavyko gauti paleidžiamąjį raštą.

K. Bensonas 2011 metais dalyvavo Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržoje, kur jį 48–u šaukimu pasirinko Atlantos „Hawks“ klubas. Tiesa, stipriausioje pasaulio lygoje aukštaūgis debiutavo tik 2012 metais, kai sužaidė trejas rungtynes Ouklando „Golden State Warriors“ ekipos gretose.

Šis amerikietis trumpai yra žaidęs Italijoje, vėliau atstovavo įvairioms NDBL ekipoms ir kurį laiką žaidė Filipinuose. Praėjusį sezoną jis gynė Minsko „Cmoki“ komandos garbę ir per VTB Vieningosios lygos rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 15,6 taško bei atkovodavo po 7,7 kamuolio. Europos Iššūkio taurės turnyre per 24 žaidimo minutes K. Bensonas pelnydavo po 17,4 taško (61 proc. dvitaškiai, 82 proc. baudos), atkovodavo po 7,3 atšokusio kamuolio ir blokuodavo po 1,6 varžovų metimo.

„Ilgą laiką ieškojome didelio žmogaus ir pagaliau pasirašėme sutartį. Tikimės, kad jis sustiprins mūsų priekinę liniją ir per varžybas bus lengviau. „Neptūnui“ prieš Keithą Bensoną, kai jis rungtyniavo „Cmoki“ ekipoje, teko rungtyniauti ir mes žinome jo galimybes“, - kalbėjo „Neptūno“ vyr. treneris Kazys Maksvytis.

Anot stratego, tikimasi, kad K. Bensonas „Neptūnui“ galės padėti per lapkričio 7 dieną Stambule vyksiančią Eurolygos dvikovą su „Galatasaray“ ekipa.

Priminsime, kad jau šįvakar 20 val. "Švyturio" arenoje klaipėdiečių laukia vienas rimčiausių šio sezono varžovų - dviejų pastarųjų metų Eurolygos čempionai Pirėjo "Olympiacos" krepšininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių