Quantcast

Nemuno saloje liejosi žalgiriečių prakaito upeliai

Niūriais debesimis apsigaubęs dangus tarsi persigalvojo. Virš Nemuno salos išlindusi saulė išvaikė jau beprapliumpantį lietų – lyg nenorėdama, kad kas nors trukdytų Kauno „Žalgirio“ krepšininkams, pradėjusiems rengtis sezonui.

Įsibėgėjančiose žalgiriečių treniruotėse Nemuno saloje bene jaukiausiai jaučiasi komandos senbuviai – Edgaras Ulanovas, Lukas Lekavičius, Vytenis Lipkevičius ir kiti. Pasitikėjimo savimi netrūksta ir Artūrui Milakniui, į gimtąjį Kauną grįžusiam po sezono Rusijoje.

„Noriu grįžti į tą sportinio lygio tašką, iš kurio pernai išvykau į Rusiją. Tikiuosi, kad pavyks pasiekti tą lygį, nors daug prisižadėti nenoriu“, - teigė A.Milaknis.

„Viskas pagal planą. Judame jau maždaug savaitę, kol kas viskas gerai, o daugiau pasakyti apie savo vaidmenį galėsiu sezono eigoje“, - sakė E.Ulanovas.

Nuo vyresnių komandos draugų stengiasi neatsilikti ir būrys „Žalgirio“ dublerių, kurių pagrindinėje ekipoje liks vos vienas kitas.

Fizinio rengimo trenerių Justino Grainio ir Nerijaus Navicko vedamose treniruotėse greta lietuvių jau pluša ir legionieriai. Bene anksčiausiai į naująją darbovietę atvyko Leo Westermannas. 24 metų 196 cm ūgio įžaidėjas dar praėjusio sezono pabaigoje suraitė parašą po metų sutartimi, numatant galimybę ją pratęsti dar sezonui. Žinodamas savo ateities planus prancūzas jau keletą savaičių dirba Kaune. Jo pėdomis pasekė ir Kevinas Pangosas. Tiesa, 23 metų 188 cm ūgio taikliarankis iš Kanados atskrido tik praėjusį ketvirtadienį.

Vakarykštėje treniruotėje dar nedalyvavo Lietuvos rinktinės nariai, atstovavę mūsų šaliai Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas, Renaldas Seibutis, Antanas Kavaliauskas prie ekipos prisidės dar šią savaitę. Pasak komandos vyriausiojo trenerio Šarūno Jasikevičiaus, rinktinėje nuvargę žaidėjai iš pradžių dirbs pagal individualią programą, o vėliau jau darbuosis kaip ir kiti komandos nariai. Pagal panašų grafiką pradės rengtis ir Australijos rinktinei Brazilijoje padėjęs Brockas Motumas bei Brazilijos rinktinės vidurio puolėjas Augusto Lima.

Kauno arenoje ir Nemuno saloje žalgiriečiai plušės iki rugsėjo 10-osios. Vėliau, rugsėjo viduryje Italijoje, jų laukia pirmosios kontrolinės varžybos. Kauniečiai suregs treniruočių stovyklą Kaorlės mieste bei rungtyniaus draugiškame keturių komandų turnyre. Oficialus sezonas LKL čempionams startuos rugsėjo 22 d. šalies pirmenybių maču išvykoje su Panevėžio „Lietkabeliu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių