Quantcast

Naujas treneris pergalėms dar neįkvėpė

Iš Vokietijos į tėvynę grįžęs treneris Marius Žemaitis turės dar gerokai padirbėti, kad iškovotų pirmąją pergalę su Kauno „Aisčių-LSU“ ekipa. Kaunietės šeštadienį turėjo puikią galimybę įsirašyti brangius taškus į turnyro lentelę, bet 54:57 namuose nusileido Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) autsaideriui „Šiaulių-Universiteto“ klubui.

Kelyje į pirmąjį sezono laimėjimą šiauliečių nesutrikdė nei svečių arena, nei žaidėjų traumos. Prieš mačą jos prarado amerikietę aukštaūgę Carrie Washington, kuriai nutrūko Achilo sausgyslė ir ji šį sezoną nebežais.

Tuo tarpu 37 metų M.Žemaitis jau galėjo remtis savo lydere Jolanta Marmiene, praleidusią prieš keletą dienų vykusią Baltijos moterų krepšinio lygos (BWBL) čempionato dvikovą. Tiesa, šįsyk padėti negalėjo gynėja Ieva Stankevičiūtė.

A.Sabonio krepšinio centre vykusiame mače šiaulietės, iki tol pralaimėjusios visas 8 akistatas šalies pirmenybėse, iškart parodė nagus. Po Silvijos Kuodienės tritaškio jos pasiekė dviženklį pranašumą – 14:4. Sutrikusios kaunietės ilgai nerado savo žaidimo ir antrojo kėlinio pradžioje krito į dar gilesnę duobę 0:9, o ilgosios pertraukos išėjo atsilikinėdamos 18:33.

Vis dėlto sudėti ginklų jos neskubėjo. Trečiajame kėlinyje šeimininkėms pavyko apmažinti skirtumą iki 7 taškų, bet prieš paskutinį ketvirtį jos ir vėl smuko 33:46. Tuomet išmušė J.Marmienės valanda. Ji įkvėpė spurtui 11:2 ir likus žaisti 5 min. po J.Marmienės tritaškio ekipas skyrė vos 4 taškai – 44:48. Likus žaisti apie 2 min. veteranė paleido dar vieną bombą – 49:52, bet viešnios atsakė dvitaškiu. Paskutinė minutė virto nervų karu. Šiauliečių atakų lyderė amerikietė Danille Miller net kelis kartus stojo prie baudų metimo linijos, pataikydama po vieną metimą.

„Dabar kauniečių pergalė prilygtų antrajam Jėzaus prisikėlimui“, - vaizdingai pajuokavo mačo komentatorius.

Tačiau sugrįžimas vos neįvyko. Likus žaisti vos 5 sek. J.Marmienės tolimas šūvis skirtumą sušvelnino iki 54:56. Kaunietės tuoj pat prasižengė, o „Šiaulių-Universiteto“ gynėja Viktorija Juodaikytė pataikė vieną baudą – 54:57, bet kamuolį atsikovojo svečių komanda ir išlaikė likusias 4 sek.

Nugalėtojoms D.Miller pelnė 17 taškų, S.Kuodienė (14 atk. Kam., 9 klaidos) 12, G.Šegždaitė (5 atk. kam.) 10. Kaunietėms: J.Marmienė - 20, K.Kazočiūnaitė 9, L.Želnytė 8.

„Aistės-LSU“ su 2 pergalėmis dar lenkia dugne liekantį Šiaulių klubą, bet šis jau alsuoja į nugaras.

Ne ką geriau studentėms sekasi ir BWBL čempionate. Šio turnyro A grupėje Kauno klubas 54:75 išvykoje neprilygo „Vega 1/Liepaja“ (Latvija) krepšininkėms ir patyrė jau trečią nesėkmę iš tiek pat galimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių