Quantcast

Metė NBA už borto: Š. Jasikevičius lieka „Žalgiryje“

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgiriui“ ir kitą sezoną diriguos Šarūnas Jasikevičius.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, treneris nusprendė likti gimtajame mieste bent iki 2019 metų vasaros.

„BasketNews.lt“ šaltinių duomenimis, Š. Jasikevičius paskutines kelias dienas rinkosi tarp galimybės likti Kaune ir persikelti į NBA. Toronto „Raptors“ jam siūlė užimti pirmojo asistento vietą, tačiau 42 metų strategas šio pasiūlymo atsisakė.

Prieš tai Š. Jasikevičius buvo vienas iš kandidatų tapti „Raptors“ vyriausiuoju treneriu. Birželio pradžioje į Vilnių netgi buvo atvykę šio klubo vadovai ir susitikę su lietuviu oficialiam pokalbiui.

Toronto ekipa galiausiai vyriausiuoju treneriu paskyrė Nicką Nurse’ą, bet šio dešinėje norėjo matyti Š. Jasikevičių. Šis pasiūlymas ir buvo didžiausias stratego galvos skausmas pasibaigus sezonui.

Š. Jasikevičius pernai vasarą su „Žalgiriu“ pasirašė dvejų metų sutartį, tačiau po sezono turėjo galimybę ją nutraukti ir persikelti kitur.

Likdamas Kaune, Š. Jasikevičius čia pradės trečią pilną sezoną vyriausiojo trenerio pareigose. Pastarasis sezonas buvo geriausias „Žalgiriui“ šiame amžiuje. Eurolygoje „Žalgiris“ nukeliavo iki finalo ketverto, kur užėmė trečiąją vietą.

Visgi „Žalgiris“ po sezono prarado pagrindinius įžaidėjus – Keviną Pangosą ir Vasilije Micičių, veikiausiai nebeliks ir Beno Udriho, bei Axelio Toupane’o. Neaiški ir Edgaro Ulanovo situacija – jis turi galimybę už išpirką persikelti į kitą komandą.

„Žalgiris“ jau ramus dėl priekinės linijos. Vidurio puolėjo pozicijoje kitą sezoną žais Brandonas Daviesas, Antanas Kavaliauskas ir Laurynas Birutis, sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje – Paulius Jankūnas, Aaronas White’as ir Gytis Masiulis.

Vyriausiojo trenerio pareigose Š. Jasikevičius dirba nuo 2016 metų sausio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bortas

bortas portretas
Tiksliau, tai Š. Jasikevičių metė per bortą NBA, nes Raptors vyr. treneriu buvo parinktas kitas žmogus

Gera

Gera  portretas
Naujiena, kad is tikruju jis niekam kol kas nereikalingas.

tai kad

tai kad portretas
pagrindiniu treneriu jo niekas nekviete
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių