Quantcast

M. Gecevičius: norime būti čempionais, tad vieną kartą reikia laimėti Kaune

  • Teksto dydis:

Pirmųjų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rungtynių išvakarėse Vilniaus „Lietuvos ryto“ vienas lyderių Martynas Gecevičius prisiminė pirmąjį šio sezono mačą su Kauno „Žalgiriu“, kuris dar vyko „Siemens“ arenoje.

Praėjusių metų spalio viduryje minėtas rungtynes tuomet stebėjo beveik 8 tūkstančiai žiūrovų bei 27-erių metų 193 cm ūgio gynėjas prisipažino, jog atmosfera skirtingose sostinėse arenose kardinaliai skiriasi.

„Kai žaidėme „Siemens“ arenoje, mūsų ir „Žalgirio“ sirgalių pasiskirstymas buvo „50 ant 50“. O po to kitose rungtynėse „Lietuvos ryto“ arenoje buvo beveik visi mūsų fanai ir atmosfera buvo geresnė čia.

Klubo vadovybė taip nusprendė ir mes nesame prieš tai, kadangi žaisti vien tik savo sirgalių akivaizdoje yra maloniau. „Siemens“ arenoje per komandos pristatymą aš vos tegirdėjau savo pavardę“, – kalbėjo Gecevičius.

Puikus Gecevičiaus ir Antano Kavaliausko tandemas puolime – vienas pagrindinių „Lietuvos ryto“ puolimo ginklų kiekvienose rungtynėse.

Paklaustas, ar tai bus veiksminga ir finalo serijoje prieš kauniečius, vilnietis atsakė: „Sezono pradžioje turėjome nemažai problemų, tačiau paskutinėse rungtynėse tai veikė ir mes išnaudojome Antaną, atsidūrusį prieš žemesnius „Žalgirio“ žaidėjus.

Manau, kad jie dabar bus tam pasiruošę ir dėl to bus įdomu pažiūrėti, kas geriau pasiruošė – jie ar mes. Kažkokių naujovių tiek jų, tiek mūsų žaidime bus, tačiau kardinalių permainų nei viena komanda negali įgyvendinti“, – teigė krepšininkas.

Gerą Kavaliausko sportinę formą išskyrė ir kitas Vilniaus ekipos gynėjas Adas Juškevičius: „Antanas dabar žaidžia puikiai. Stengėmės jį išnaudoti iki šiol tą patį darysime ir finale. Patys matote, kad jis šiuo metu yra tikrai geros sportinės formos.“

Reguliariajame sezone triumfavę žalgiriečiai kaip ir praėjusiuose atkrintamųjų varžybų etapuose, taip ir finale turės aikštės pranašumą.

„Aikštės pranašumas turi ir pliusų, ir minusų. Aišku, jog būtų geriau seriją pradėti namų arenoje, tačiau pirmose rungtynėse juos įtampa slėgs gal kiek labiau, nes žais savo aikštėje. Nemanau, kad per pirmą mačą jie norėtų prarasti tą pranašumą. O mums galbūt pirmas rungtynes žaisti išvykoje yra kiek lengviau.

Svarbus yra kiekvienas mačas. Svarbiausias bus tas, kuris nulems nugalėtojus. Galėjome tą pranašumą turėti mes, tačiau jo neturime. Tragedijos iš to nedarome. Norime būti čempionais, tad vieną kartą reikia laimėti Kaune“, – kalbėjo Gecevičius.

Juškevičius paklaustas, ar tai, jog „Žalgiris“ finalą pasiekė lengviau bus svarbus faktorius, didelio kauniečių pranašumo neįžvelgė.

„Jie turėjo didesnį laiko tarpą poilsio, bet mes turėjome daugiau žaidybinės praktikos. Ar tai yra privalumas, ar minusas, pamatysime jau greitu metu.

Mes antroje sezono dalyje žaidžiame kitokį krepšinį. Paskutinėse dvikovose su „Žalgiriu“ atrodėme gerai ir namuose, ir išvykoje“, – teigė atakų organizatorius.

Finalo serijos kovos startuos ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje. Mačo pradžia – 18.30 val.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių