Quantcast

LSKL: čempionai gavo antausį nuo KK studentų

  • Teksto dydis:

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos pirmosios ketvirtfinalio rungtynės.

Praėjusio sezono vicečempionai Lietuvos sporto universiteto (LSU) krepšininkai namuose be didesnės įtampos 18 taškų skirtumu – 95:77 (25:13, 29:23, 29:25, 12:16) nugalėjo LCC tarptautinio universiteto studentus, o čempionų titulą ginantys Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai gavo antausį – 94:88 (31:21, 16:27, 18:21, 29:19) nuo namuose rungtyniavusių Kauno kolegijos (KK) studentų.

Atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės vyks po savaitės (vasario 27 dieną) LCC ir VDU komandų aikštėse. Po jų ir paaiškės, kurios ekipos iškovos kelialapį į pusfinalį (ketvirtfinalio nugalėtoją lems geresnis dviejų rungtynių rezultatas, susumavus įmestų, praleistų taškų skirtumą).

Pusfinalyje šių komandų jau laukia 2016-2017 metų LSKL reguliariojo čempionato lyderiai – Klaipėdos universitetas (KU, 14 pergalių, 2 pralaimėjimai, 1 vieta) ir Kauno technologijos universitetas (KTU, 13 pergalių, 3 pralaimėjimai, 2 vieta).

KU pusfinalyje susitiks su VDU ir KK poros nugalėtoju, o KTU – su LCC ir LSU poros nugalėtoju.

Pusfinalis planuojamas 2017 m. balandžio 24 d. reguliariojo čempionato lyderių (KU ir KTU) arenose. Pusfinalio, mažojo bei didžiojo finalo nugalėtojai paaiškės iš vienų rungtynių. Kovos dėl medalių planuojamos  2017 m. gegužės 1 d.

LSU parodė tikrąją jėgą

Reguliariajame čempionate buksavę ir tik šešti likę LSU krepšininkai (7 pergalės, 9 pralaimėjimai) ketvirtfinalyje parodė tikrąją savo jėgą – rezultatu 95:77 (25:13, 29:23, 29:25, 12:16) nukovė svečius iš Klaipėdos LCC tarptautinį universitetą (reguliariajame čempionate su 10 pergalių ir 6 pralaimėjimais liko treti).

Šįkart Edas Nickus jau subūrė bene pajėgiausius savo ekipos žaidėjus ir jau dominavo aikštėje nuo rungtynių pradžios – greitai trūktelėjo į priekį – 20:9, o iki didžiosios pertraukos skirtumas išaugo iki 18 taškų – 54:36.

Vienu metu komandas skyrė ir 25 taškai – 70:45.

LSU komandą į pergalę vedė Simas Raupys, pelnęs 31 tašką (14/17 dvit., 3/4 baudos, 8 atk. kam., 3 rez. perd. 30 naud. balų), Šarūnas Beniušis pridėjo 24 taškus (8 atk. kam.), Taurantas Tamošiūnas – 15, Tomas Miškinis – 9, Kristupas Žemaitis – 8 tšk. (4/7 dvit., 13 atk. kam., 17 rez. perd., 35 naud. balai).

Iš klaipėdiečių išsiskyrė Mantas Kudys, pelnęs 17 taškų (6 rez. perd.), Arvydas Kačinas – 13 (9 atk. kam.), Mantas Montvila – 12, Justas Grikštas (11 atk. kam.) ir Vincentas Aleksandravičius – po 11 tšk.

LSU laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 44:35. LSU vienas iš pagrindinių pergalės aspektų buvo taiklūs dvitaškiai metimai – E. Nickaus auklėtiniai dvitaškius metė net 71 proc. taiklumu (34/48), kai tuo tarpu pajūrio atstovai dvitaškius metė 47 proc. taiklumu (25/53).  

„LSU savo aikštėje visada taikliai atakuoja krepšį. Tą žinojome, bet nepavyko jų sustabdyti. Gal kažkiek ir rizikavome, tačiau rizika ne visada pasiteisino. Rungtyniavome banguotai – skirtumas buvo ir 25 taškai, buvome priartėję iki 12 taškų. Nenuleidome rankų, kovojome, tačiau šįkart varžovai buvo pajėgesnį. Juk jie subūrė kone geriausius NKL žaidėjus, o mūsų ekipą sudaro RKL žaidėjai. Visgi, namie sieksime revanšo. Baltos vėliavos tikrai nekeliame“, - po rungtynių kalbėjo LCC treneris Marius Tamolis.  

LSU treneris Edas Nickus po pergalės išties buvo laimingas.

„Džiaugiuosi savo vaikinų atsidavimu ir nusiteikimu šioms rungtynėms. Žaidėme išties labai gerai. LCC yra pajėgi ekipa, tad su ja reikia kautis kovingai nusiteikus nuo pirmų iki paskutinių dvikovos minučių. Tą ir darėme. Kryptingai dirbame, tad yra ir rezultatas. Visgi atsipalaiduoti tikrai nežadame – 18 taškų šiuolaikiniame krepšinyje nėra labai daug. Klaipėdoje privalome atlikti darbą iki galo ir tęsti kovas dėl LSKL medalių. Negalime nuleisti kartelės“, - pabrėžė LSU treneris.

Čempionai nusileido KK ekipai

Kur kas atkaklesnė ir daug daugiau intrigų kelianti buvo kita ketvirtfinalio kova tarp KK ir daugkartinių LSKL čempionų VDU krepšininkų. Šįkart po permainingos kovos rezultatu 94:88 (31:21, 16:27, 18:21, 29:19) nugalėjo ir džiaugsmo emocijas liejo namuose rungtyniavę KK atstovai.

Taigi, VDU ekipai, norint patekti į pusfinalį, po savaitės atsakomosiose rungtynėse reikės pergalės bent 7 taškų skirtumu. Nuo to intriga tik dar labiau išauga.

Nors KK atstovai (5 vieta, 8 pergalės, 8 pralaimėjimai) reguliariajame čempionate abu kartus nusileido VDU ekipai (4 vieta, 10 pergalių 6 pralaimėjimai), tačiau galiausiai ketvirtfinalyje pralaužė ledus.

Savo aikštėje rungtyniavę KK krepšininkai dvikovą pradėjo galingai ir greitai trūktelėjo į priekį – 17:8, 29:19.

Visgi iki didžiosios pertraukos VDU sugebėjo pavyti varžovus ir minimalia persvara išsiveržti į priekį – 48:47.

Negana to, trečiajame kėlinyje VDU kuriam laikui perėmė iniciatyvą į savo rankas ir pirmavo 6-9 taškų skirtumu – 60:53, 66:57.

Lūžis įvyko ketvirtajame kėlinyje, kai KK sužaidė sėkmingą atkarpą – 16:3 ir persvėrė rezultatą savo naudai – 85:76. Po šio šalto dušo VDU dar bandė kapanotis, tačiau ištaisyti padėtį jau pritrūko jėgų ir laiko.

Šias rungtynes akylai stebėjo ir pergale džiaugėsi KK direktorius, buvęs Kauno „Žalgirio“ žaidėjas Mindaugas Misiūnas.

KK komandą į pergalę vedė Giedrius Stankevičius, pelnęs 27 taškus (7/12 dvit., 4/9 trit.) ir Antanas Bertašius, pridėjęs 26 taškus (10 atk, kam., 3 rez. perd.), Edgaras Rupeika surinko 17 taškų (6 atk. kam., 6 rez. perd.), Martynas Valters – 10 tšk.

VDU gretose išsiskyrė Martynas Echodas, pelnęs 19 taškų, Laurynas Birutis surinko 16 taškų, Dominykas Domarkas ir Rokas Stankevičius – po 12, Gytis Masiulis – 11 (3/6 trit., 7 atk. kam.), Paulius Danisevičius – 10 tšk.   

Šįkart VDU vertėsi be žalgiriečių – Edgaro Ulanovo, Luko Lekavičiaus ir Pauliaus Valinsko. Neatmetama galimybė, kad lemiamose ketvirtfinalio rungtynėse jie jau aikštėje pasirodys.  

Abi komandos apylygiai kovojo po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 38:36, tačiau KK rečiau klydo – 14 ir 19 klaidų.

„Mūsų kolegijai tai – istorinė pergalė. Didžiulė šventė tiek mums, tiek visai Kauno kolegijos bendruomenei. Dar kartą įrodėme, kad aikštėje žaidžia ne protokolai, ne pavardės, o žmonės. Visi supranta, kad VDU sudėtis yra gerokai pajėgesnė, jie - šios dvikovos favoritai, tačiau mes kovojome iš širdies, tiesiog atidavė visas jėgas ir štai džiugus rezultatas. Didžiuojuosi savo komandos žaidėjais. Tai tarsi kovingumo pavyzdys“, - iškart po rungtynių džiaugėsi KK kolegijos treneris Rolandas Rakutis.

Jis pažadėjo, kad iš paskutiniųjų kovos ir atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse VDU aikštėje.

„Pažadu, kad nenuleisime rankų, jei kausis ir žalgiriečiai. Turime didžiulį būrį savo sirgalių. Šiandien rungtynėse tribūnos tiesiog lūžo nuo sirgalių minios. Jie mus įkvepia. Negali nesistengti, kai toks nuostabus palaikymas. Atiduosime savo širdis ir atsakomosiose rungtynėse“, - teigė R. Rakutis.

Kitokios nuotaikos tvyrojo VDU komandos stovykloje.

„Visada liūdna, kai pralaimi, tačiau dar bus atsakomosios rungtynės, bandysime revanšuotis. Dar niekas nėra prarasta. Suprantame, kad esame šios poros favoritai, tad galbūt ir tai žaidėjus kausto. Taip jau būna, kai vieną komandą slegia atsakomybė, o kiti gali žaisti laisvai, atsipalaidavę, visko pasitaiko. Bandysime šiuos dalykus susitvarkyti. Tikrai nesinorėtų taip anksti baigti LSKL čempionato. Sieksime kovoti ir ginti čempionų titulą“, - sakė VDU treneris Arūnas Juknevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių