Quantcast

LMKL: „Fortūna“ neprilygo „Utenai“ ir kovos dėl bronzos medalių

  • Teksto dydis:

„Utenos“ klubas tiesiausiu keliu žengė į Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) finalą. Alfredo Vainausko treniruojamos reguliaraus sezono laimėtojos antrajame pusfinalio mače Klaipėdoje 77:38 (21:8, 17:8, 25:13, 14:9) pranoko vietos „Fortūną“ ir laimėjo seriją 2:0.

Finale „Utenos“ lauks Marijampolės „Sūduvos“ krepšininkės, kurios serijoje 2:0 pranoko Kauno „Aisčių-LSU-Paradis“ ekipą. Uteniškės šį sezoną su marijampolietėmis kovojo penkis sykius ir keturis kartus laimėjo, įskaitant Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės finalą.

„Fortūna” ir „Aistės-LSU-Paradis“ kausis dėl bronzos medalių.

Skirtingai nei pirmojoje pusfinalio dvikovoje, šį kartą mačą galingai praėjo „Utenos“ komanda, kuri prabėgus 6 minutėms jau turėjo dviženklį pranašumą – 14:4. „Fortūna“ toliau sunkiai rinko taškus, o tai leido viešnioms dar labiau atitrūkti bei po pirmųjų dešimties žaidimo minučių pirmauti 21:8.

Antrajame ketvirtyje „Utena“ neketino mažinti apsukų. Priešingai, LKF taurės savininkės taip pat sėkmingai darbavosi gynyboje ir vėl į savąjį krepšį praleido vos 8 taškus, o įmetė 17 ir įpusėjus rungtynėms buvo toli priekyje – 38:16.

Po didžiosios pertraukos „Utena“ neketino atsipalaiduoti. Maksimali koncentracija tiek puolime, tiek gynyboje padėjo viešnioms padidinti persvarą, kuri po trijų ketvirčių siekė net 34 taškus – 63:29. Paskutinės dešimt žaidimo minučių tebuvo formalumas, o finalinė mačo sirena paskelbė, kad „Utena“ keliauja į LMKL finalą.

„Fortūna“: M.Grigalauskytė 12, R.Mizgerytė (8 atk. kam.) 8, M.Solopova ir J.Matuzonytė po 4.

„Utena“: K.Alminaitė (8/10 dvitaškiai, 6 atk. kam.) 18, H.Mershon 16, E.Šulčiūtė (7 atk. kam.) 11.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labas

labas portretas
Krepšinio fanai, išsakykite savo nuomonę ir padėkite Jus suprasti! :)) http://www.publika.lt/apklausa-15-5514102064935.html

neprilygo?:))))

neprilygo?:)))) portretas
pažemintos buvo žemiau plintuso...atrodė kaip prisprogusios po gero baliaus... didžiulė gėda
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių