Quantcast

LMKL čempionės augina raumenis

  • Teksto dydis:

Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionė "Hoptrans-Sirenos" ekipa rengiasi istoriniam sezonui. Prieš debiutą Europos taurės turnyre Kauno rajono klubas stiprina gretas naujomis žaidėjomis.

Atsigauna po traumos

Intensyviai komandos sudėtį formuojančios kaunietės pasirašė sutartį su 20-mete gynėja Dalia Belickaite. Praėjusį sezoną 177 cm ūgio žaidėja atstovavo "Utenos" ekipai ir LMKL per susitikimą vidutiniškai rinko po 7,3 taško, atkovodavo 2,3 kamuolio ir atlikdavo po beveik 2 rezultatyvius perdavimus.

"Džiaugiamės, kad mūsų komandą sustiprino tokia perspektyvi ir talentinga žaidėja. Maža to, tai labai charizmatiška asmenybė ir gyvenime. Dalią ilga laiką persekiotojo traumos, kurios pakišdavo koją siekiant labiau atsiskleisti, tačiau tikimės, kad "Hoptrans-Sirenose" ji turės puikią progą dar labiau patobulėti ir padės klubui siekti pergalių", – kalbėjo Kauno rajono komandos direktorė Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė.

2013 ir 2014 m. vasarą D.Belickaitė buvo patyrusi sunkias kryžminių kelio raiščių traumas, tačiau jauna krepšininkė dėjo visas pastangas ir sugrįžo į profesionalų krepšinį. Šią vasarą gynėja atstovavo Lietuvos dvidešimtmečių (U20) merginų rinktinei, su kuria pasipuošė Europos čempionato B diviziono sidabro medaliais ir iškovojo teisę varžytis A divizione.

D.Belickaitė buvo viena komandos lyderių ir per susitikimą pelnydavo vidutiniškai po 10,8 taško, sugriebdavo 6,8 kamuolio, atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus ir rinkdavo 12,5 naudingumo balų.

Varžovės – galingos

"Hoptrans-Sirenos" šią vasarą jau pratęsė sutartį su puolėja Gintare Jasiunskaite, galiojančias sutartis su klubu turi ir kitą sezoną taip pat rungtyniaus gynėja Rasa Knyzaitė, puolėja Karolina Ambotaitė bei vidurio puolėja Livija Sakevičiutė.

Kitą sezoną LMKL čempionėms ir toliau vadovaus treneris Linas Šalkus, su kuriuo buvo pratęsta sutartis.

"Hoptrans-Sirenoms" artėjantis sezonas bus istorinis – Kauno rajono klubas pirmą kartą istorijoje rungtyniaus moterų Europos taurės turnyre. Varžybų A grupėje kaunietės varžysis su Maskvos srities "Spartak&K" (Rusija), Ašdodo "Maccabi" (Izraelis) ir viena atranką įveikusia komanda, kuri bus Brno "Valosun" (Čekija) arba Kelterno "Rutronik Star" (Vokietija) poros nugalėtoja.

Nesnaudžia ir vicečempionės

LMKL vicečempionė Marijampolės "Sūduva" toliau dėlioja paskutinius štrichus komplektuodama komandą. "Sūduva" sudarė ilgalaikę sutartį su perspektyvia marijampoliete. 20 metų gynėja Grytė Markevičiūtė su Marijampolės komanda sudarė sutartį trejiems metams.

G.Markevičiūtė į "Sūduvą" atvyko iš Kauno, kur rungtyniavo pastaruosius trejus metus. "Aisčių-LSU" ekipoje 174 cm ūgio marijampolietė pastarąjį sezoną rungtyniavo vidutiniškai po 10 minučių ir LMKL čempionate sužaidė 16 rungtynių. Per jas gynėja pelnydavo po 1,3 taško ir atkovodavo po 1,1 atšokusio kamuolio.

G.Markevičiūtė buvo įtraukta į išplėstinį merginų jaunimo rinktinės (iki 20 metų) sąrašą.

"Sūduvos" komandą naująjį sezoną ir toliau treniruos kaunietis Rimvydas Samulėnas, o jam talkins karjerą baigusi gynėja Ela Briedytė, kuri dirbs trenerio asistente.

Sutartis su "Sūduvos" komanda jau turi vienuolika žaidėjų: Laura Svarytė, Neringa Skadaitė, Greta Tamašauskaitė, Kamilė Berenytė, ukrainietės Arina Bilocerkivska ir Kateryna Dobrikova, Sandra Baliutavičiūtė, Ieva Kazlauskaitė, Rita Milieškienė, Ieva Šimkutė ir G.Markevičiūtė.


Šiame straipsnyje: LMKLkrepšinisHoptrans-Sirenos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių