Quantcast

LMKL autsaiderės grįžta su didelėmis ambicijomis

Kauno „Aistės-LSU“ merginos praėjusį sezoną finišavo paskutinėje Lietuvos moterų krepšinio lygos vietoje. Tačiau šiemet kaunietės tikisi kilti kur kas aukščiau. Ir savo optimizmą grindžia tvirtais argumentais.

Sustiprėjusi sudėtis, naujas, bet patyręs vairininkas, gerokai išaugęs klubo biudžetas – visą tai leidžia Lietuvos sporto universiteto ekipai taikytis į LMKL vidutiniokes, o jei pasiseks, galbūt ir pakovoti dėl aukštesnių pozicijų.

„Praėjusį sezoną teko įveikti sunkų pereinamąjį laikotarpį, kai netekę visų savo ilgamečių lyderių Lauros Svarytės, Neringos Skadaitės ir Gretos Tamašauskaitės, turėjome rasti kuo jas pakeisti. Buvo išties sunku. Tad šią vasarą sunkiai dirbome, kad sezonas būtų lengvesnis“, - teigė „Aistės-LSU“ klubo direktorius Petras Aleksonis.

Jo vadovaujamas klubas šiemet dalyvaus ne tik LMKL čempionate, bet ir Baltijos moterų krepšinio lygos pirmenybėse. Kaunietės sezoną atidarys jau spalio 7 d. dvikova namuose su „Šiaulių-Universiteto“ komanda, pasipildžiusia viena pajėgiausių lygos žaidėjų Iveta Šalkauske.

- Kaip vertinate per vasarą nuveiktą komandos komplektavimo darbą? – paklausėme P.Aleksonio.

- Per visą pasirengimo laikotarpį esu tikrai patenkintas. Pirmiausia, mums pasisekė, kad prisiviliojome Gediminą Meiliūną, kuris yra nuostabus specialistas ir žmogus. Iškart įsitikinome, kad jis moka dirbti su jaunimu, yra geras psichologas, puikiai išmano savo darbą. Pirmą sykį klubo istorijoje treneris taip aktyviai prisidėjo prie komandos formavimo, atliko nemenką darbą buriant ekipą. Kalbant apie sudėtį, noriu pasidžiaugti, kad joje yra daug jaunų veidų, ir tokių, kokius mes norėjome matyti. Ne paslaptis, kad moterų krepšinyje viena opiausių problemų - labai ribotas aukšto lygio žaidėjų pasirinkimas, nes jų tiesiog nėra. Nepalyginsi su vyrų krepšiniu, kur talentų netrūksta. Tokiems klubams, kaip „Aistės“ ar Šiaulių, Klaipėdos ekipoms nėra lengva prisivilioti aukščiausio lygio žaidėjas.

- Kurios naujokės iš esmės sustiprino komandą?

- Po ilgų derybų pavyko sukirsti rankomis su Dovile Saurazaite (Marijampolės "Sūduvos" gynėja). Ji anksčiau gynė mūsų garbę. Ši perspektyvi žaidėja visiškai atsigavo po sunkios traumos ir turėtų atnešti daug naudos. Taip pat įtikinome sugrįžti į aikštę Agnę Žiegytę, žaidusią „Utenos“ komandoje. Ji keleriems metams buvo pristabdžiusi karjerą. Taip pat prisiviliojome Eglę Jucevičiūtę, kuri taip pat žaidė „Utenos“ komandoje, o pernai atstovavo antrosios lygos Vilniaus „Tiketos“ klubui, kur buvo viena naudingiausių lygos krepšininkių. Prisidėjo ir būrys jaunų žaidėjų, tokių kaip Klaudija Serkevičiūtė, pernai vilkėjusi „Hoptrans-Sirenų“ marškinėliais, KKM „Aisčių“ perspektyvios krepšininkės, tokios kaip įžaidėja Deimantė Žukaitė.

- Ar buvo ir netekčių?

- Esminių – ne. Liko visos žaidėjos, kurios profesionaliai žiūri į savo veiklą. Laura Želnytė, Goda Ziutelytė, Helma Vyšniauskaitė bei kitos.

- Apibendrinant permainas, ar šiam sezonui kelsite aukštesnius tikslus nei pernai?

- Jokios abejonės. Pernai sezono eigoje keitėme trenerį, vairą perėmusiam Mariui Žemaičiui nebuvo lengva įšokti į įsibėgėjusį traukinį.

- Sportiniai rezultatai glaudžiai susiję su finansinėmis klubo galimybėmis. Kokios jos bus šiemet?

- Pernai išties negalėjome pasigirti gera finansine situacija. Teko gyventi ypatingai taupiai. Nenorėjome gyventi su skolomis. Šiemet turėtų būti lengviau. Jaučiame didelį mero Visvaldo Matijošaičio ir Sporto skyriaus vadovo Mindaugo Šivicko palaikymą, neveltui šiemet miestas mums skyrė didžiausią per daugelį metų paramą. Todėl ir galėjome įsigyti gerą trenerį, anksti suburti komandos branduolį. O kalbant apie rezultatus, norėčiau, kad komanda būti arti ketvertuko. O kaip bus, žiūrėsime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių