Quantcast

LKL: „Žalgiris“ namų arenoje įveikė „Neptūną“

Kauno „Žalgiris“ (7-1) tapo vienvaldžiu Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino – LKL“) lyderiu. Praėjusio sezono lygos finalininkų dvikovoje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai namie 77:67 (20:14, 21:12, 17:22, 19:19) pranoko Klaipėdos „Neptūną“ (3-5).

„Žalgiriui“ tai buvo septinta iš eilės pergalė šalies pirmenybėse, po kurios jie vienu laimėjimu lenkia antrą-trečią vietas besidalijančias Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ komandas.

Mače su „Neptūnu“ kauniečiai nepirmavo tik pirmosiomis minutėmis. Po penkių iš eilės Kevino Pangoso taškų perėmę iniciatyvą (10:4), šeimininkai pirmo kėlinio pabaigoje ir antro pradžioje pelnė 9 taškus be atsako, taip įgydami dviženklį pranašumą – 25:14.

Netrukus „Žalgiris“ dar kartą spurtavo, šį kartą 10:0, ir po Leo Westermanno tritaškio nutolo 35:19.

„Neptūnas“ po ilgosios pertraukos kabinosi varžovams į nugarą ir kelis kartus buvo sumažinę atsilikimą iki 7 taškų, bet „Žalgiris“ kas kartą rasdavo atsakymus.

Antanas Kavaliauskas antroje mačo dalyje pelnė 9 iš savo 15 taškų, o po jo ir Pauliaus Jankūno metimų kauniečiai 38-ąją dvikovos minutę nutolo 74:61 ir pergalingą persvarą išsaugojo iki dvikovos pabaigos.

„Žalgiris“ šiame mače vertėsi be Roberto Javtoko, kuriam leista pailsėti.

„Neptūno“, kuris pralaimėjo pirmą kartą po trijų iš eilės pergalių, kitą savaitę namie laukia akistata su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

„Žalgiris“: Antanas Kavaliauskas 15 (7 atk. kam.), Augusto Lima (7 atk. kam.) ir Paulius Jankūnas (6 atk. kam.) po 10, Kevinas Pangosas ir Edgaras Ulanovas po 9, Brockas Motumas 8.

„Neptūnas“: Vytautas Šarakauskas 12, Mindaugas Kačinas 11 (8 atk. kam.), Arvydas Šikšnius 10, Larry Drew 8.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių