Quantcast

LKL „blogiukai“: kas šį sezoną užsidirbo daugiausiai techninių pražangų?

  • Teksto dydis:

Krepšinis – neatsiejamas nuo aistrų ir emocijų proveržių. Tokiais momentais krepšininkai ir treneriai rizikuoja būti „apdovanoti“ techninėmis pražangomis, už kurias dar tenka susimokėti ir pinigines baudas. LKL.lt paskaičiavo, kurių ekipų treneriai ir žaidėjai labiausiai patuštino savo klubų kišenes.

Pagal uždirbtas technines pražangas visoje lygoje užtikrintai pirmauja Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius. Visuomet emocingas ir visuomet reiklus Kauno ekipos vairininkas šį sezoną jau spėjo užsidirbti 9 technines pražangas.

Tiesa, viena iš techninių pražangų buvo skirta už atsarginių žaidėjų suoliuko veiksmus, tačiau pagal taisykles ji skiriama komandos vyriausiajam treneriui. 7 kartus per 23 mačus Š.Jasikevičius nubaustas reguliariajame LKL čempionate, o dar 2 technines pražangas spėjo užsidirbti Karaliaus Mindaugo taurės varžybose. Tiesa, itin įtemptoje finalo dvikovoje Š.Jasikevičius teisėjų švilpuko išvengė.

Tarp trenerių emocijoms neretai pasiduoda ir Kėdainių „Nevėžio“ treneris Paulius Juodis. Strategas šį sezoną jau spėjo užsidirbti 4 technines pražangas. Tiek pat nuobaudų sulaukė ir emocingasis Prienų–Birštono „Vytauto“ treneris Virginijus Šeškus. Tiesa, viena techninė pražanga jam taip pat „atiteko“ už atsarginių suoliuko veiksmus.

Dažniausiai bausti Lietuvos krepšinio lygos krepšininkai – Klaipėdos „Neptūno“ gynėjas Martynas Mažeika ir Panevėžio „Lietkabelio“ puolėjas Žygimantas Skučas. Abu krepšininkai šį sezoną jau gavo po 4 technines pražangas. M. Mažeika visas jas susirinko reguliariojo sezono metu, o Ž. Skučas vieną kartą buvo nubaustas ir per Karaliaus Mindaugo taurės finalą. Be to, „Lietkabelio“ atstovas buvo baustas ir už žeminančių bei agresyvių veiksmų varžovo atžvilgiu panaudojimą.

Po 3 technines pražangas yra užsidirbę legionieriai – Drew Gordonas iš Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Jamaras Diggsas iš Utenos „Juventus“.

Pavyzdžiui, Alytaus „Dzūkijos“ komandoje šį sezoną dar niekas nėra baustas technine pražanga. Tiesa, ekipos krepšininkai „pasižymėjo“ kitais būdais – diskvalifikacinės pražangos buvo skirtos Gediminui Navickui ir Anatolijui Kaširovui.

Techninių pražangų komandos lyderės – tos pačios, kurios pirmauja ir čempionate. Kauno „Žalgiris“ šį sezoną techninių pražangų sulaukė jau 14 kartų, o Panevėžio „Lietkabelis“ – 12.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūtenis

Rūtenis portretas
Liet. rytas rašo (vasario 21 d.), kad Žalgiris buvo visa galva aukštesnis už Lietkabelį. Jei ne teisėjai, tai būtų aukšteni tik puse galvos..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių