Quantcast

LKF prezidentas balsavimo nepabūgo

„Manau, jog tai galėtų tapti tradicija ir kitiems prezidentams, kurie bus po manęs“, - pabrėžė Arvydas Sabonis. Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas savo iniciatyva paprašė kolegų balsavimu įvertinti jo darbą prie šalies krepšinio vairo.

Pirmadienį Kaune vykusioje LKF metinėje ataskaitos konferencijoje balsavimas dėl prezidento veiklos nebuvo numatytas. Tačiau A.Sabonis nutarė pats pasitikrinti, ar turi palaikymą tarp federacijos narių. Apklausos rezultatai abejonių nepaliko: krepšinio bendruomenė palaiko savo vedlį.

„Balsavimu norėjau pasitikrinti, ar krepšinio bendruomenė pasitiki mano, LKF Vykdomojo komiteto ir administracijos darbu, nes viešoje erdvėje pasigirsta įvairių kalbų, kaltinimų dėl vadovavimo ir LKF veiklos. Manau, kad ateityje ir mano įpėdiniai galėtų kiekvienais metais pasitikrinti, ar teisinga linkme juda“, - aiškino Sabas.

LKF prezidentas konferencijoje pristatė savo veiklos ataskaitą už 2017 metus, audito kompanijos atstovai pateikė LKF finansų ir veiklos audito išvadas bei taip pat buvo svarstomi kiti krepšinio visuomenei aktualūs klausimai.

Prieš prasidedant diskusijoms ir balsavimams, LKF prezidentas A. Sabonis garbės ženklais ir medaliais už nuopelnus Lietuvos krepšiniui apdovanojo Rimą Boškevičienę, Zenoną Kamarūną, Vytautą Kukarską, Rimantą Cibauską, Vytą Nėnių ir Kęstutį Pilipauską.

Lietuvos krepšinio federacijos biudžetas 2017 metais sudarė 3,3 milijono eurų, iš kurių, net 63 procentai - rėmėjų, renginių ir kitos pajamos. Likusią biudžeto dalį sudarė valstybės parama (LTOK ir KKSD). Tiek LKF prezidento ataskaitą, tiek audito išvadas, konferencijos dalyviai didžiąja balsų dauguma patvirtino.

Konferencijos metu buvo patvirtintas 2018 metų LKF renginių planas ir taisyklių, reglamentuojančių žaidėjų perėjimus ir kompensacijas už paruoštą žaidėją, pakeitimai. Taip pat patvirtinta LKF Etikos, drausmės ir apeliacijų komisija. Jos pirmininku išrinktas Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroras Kęstutis Vagneris, nariais - advokatų kontoros „Ellex Valiūnas ir partneriai“ ir LKF teisininkė, Vilniaus universiteto lektorė Jevgenija Vienažindytė, LKF viceprezidentas Lietuvos krepšinio veteranų lygos prezidentas Algimantas Stasys Anužis, koordinatore - LKF biuro vadovė Monika Britenkovaitė.

Konferencijos metu taip pat pristatyta „Krepšinio namų“ projekto eiga. Šių metų gegužės mėnesį Kauno miesto taryba turi priimti sprendimą dėl pamatų perdavimo VšĮ „Krepšinio namai“. Šiuo metu ruošiami pamatų vertinimo, perdavimo, statybos leidimų ir kiti dokumentai. Taip pat rengiamas bendradarbiavimo tarp LKF ir VšĮ „Krepšinio namai“ detalus planas, o muziejaus techninis planas ruošiamas kartu su partneriais iš Latvijos - „Ddstudio“. „Krepšinio namų“ pristatymas visuomenei numatomas 2018 metų vasara, o pastato statybos turėtų startuoti rudenį ir trukti apie 11 mėnesių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių