Quantcast

„Lietuvos rytas“ ir „Neptūnas“ nežais Vieningoje lygoje, į LKL priimti Mažeikiai

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ krepšinio klubai kitą sezoną nežais VTB Vieningoje krepšinio lygoje, o į Lietuvos krepšinio lygą (LKL) priimta Mažeikių komanda. Apie tai penktadienį pranešė LKL ir klubų vadovybė.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ krepšinio klubai kitą sezoną nežais VTB Vieningoje krepšinio lygoje, o į Lietuvos krepšinio lygą (LKL) priimta Mažeikių komanda. Apie tai penktadienį pranešė LKL ir klubų vadovybė.

Pasak LKL prezidento Remigijaus Milašiaus, sostinės krepšinio klubas nežaisti Rusijos organizuojamoje lygoje apsisprendė atsižvelgęs į Vilniaus miesto savivaldybės tarybos poziciją. Klaipėdos „Neptūnas“ teigia, kad jis nebūtų pajėgus žaisti vieną sezoną trijose lygose.

„Galiu pasakyti, kad viskas aišku: nėra jokių šansų dalyvauti, nei jei ir kas nors ten veržtųsi. Mums su LKF (Lietuvos krepšinio federacijos taurės - BNS), LKL ir Eurolygos rungtynėmis tektų 70 mačų, su VTB - dar 20. Tad mes nepajėgūs“, - BNS sakė „Neptūno“ valdybos pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

LKL valdyba nusprendė, kad čempionatas bus vykdomas keturių ratų sistema, jame žais 11 komandų, tarp jų - Mažeikių „Mažeikių“ klubas. Jis įsipareigojo užtikrinti minimalų 800 tūkst. litų biudžetą bei 800 vietų žiūrovams salę.

E.Gentvilas tvirtino, jog jis LKL valdyboje balsavo už mažesnį rungtynių skaičių - taip pat pasielgė ir „Žalgiris“, kuris jau seniai nežaidžia VTB lygoje.

Kvietimus į VTB lygą be „Neptūno“ ir „Lietuvos ryto“ taip pat gavo Kėdainių „Nevėžis“, Alytaus „Dzūkija“ ir Panevėžio „Lietkabelis“. Pasak E.Gentvilo, klubų atstovai penktadienį balsavo už keturių ratų sistemą, tad tai esą parodo, jog „jiems lieka laiko“ dalyvauti Rusijos krepšinio čempionate.

Kaip žurnalistams sakė LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas, valdyba taip pat nusprendė padidinti atkrintamųjų varžybų skaičius - tiek ketvirtfinaliuose, tiek pusfinaliuose komandos varžysis iki trijų pergalių.R.Brazauskas tvirtino, kad 2016-aisiais reikalavimai griežtės.

„Nenorime komandų pastatyti į nepatogią padėtį, numatėme, kad 2016 metų čempionate reikės žaisti 1200 vietų salėje, taip pat pereiname prie 300 tūkst. eurų biudžeto“, - sakė jis.

Posėdyje taip pat priimtas sprendimas, kad LKL čempionatas turėtų baigtis 2015 metų birželio 14 dieną.

Kitame posėdyje numatoma apsispręsti dėl prizinio fondo.

LKL vadovai taip pat tvirtino vyksiantys susitikti su Eurolygos vadovais dėl privilegijų LKL čempionams ir toliau gauti kelialapį į Eurolygą.

Kitą sezoną LKL rungtyniaus Kauno „Žalgiris“, Klaipėdos „Neptūnas“, Vilniaus „Lietuvos rytas“, Prienų „Prienai“, Šiaulių „ Šiauliai“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“, Utenos „Juventus“, Kėdainių „Nevėžis“, Panevėžio „Lietkabelis“, Alytaus „Dzūkija“ ir Mažeikių „Mažeikiai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių