Quantcast

Lietuvos rinktinės misija – stabdyti lekiančius graikus ir bausti jų gynybą

Lietuvos rinktinė prieš Europos čempionato atkrintamąsias jau atliko paskutinius braižymus. Dainius Adomaitis Stambulo „Abdi Ipekči“ arenoje stebėjo, kaip auklėtiniai kartoja derinius, o jau šįvakar jų laukia žūtbūtinis mūšis – laimi ir keliauji toliau arba važiuoji namo.

Priešakyje – Graikijos rinktinė. Komanda, kuri buksavo grupių etape, Helsinkyje liko vos ketvirta, tačiau jos pajėgumu abejoti nevertėtų. Argi verta nuvertinti komandą, savo gretose turinčią tokius žaidėjus kaip Ioanni Bourousį, Georgį Printezį ar Nicką Calathesą?

„Prognozuojant prieš čempionatą, Graikijos tikriausiai nelabai įsivaizdavome, kad ji išeis ketvirta, bet yra kaip yra. Tai – pavojingas varžovas su daug patyrusių žaidėjų. Greitas žaidimas yra jų stiprybė, ji visa kaip komanda greita.

Kad ir Bourousis, kuris pirmomis minutėmis, būdamas šviežias, taip pat traukia. Greito puolimo stabdymas bus vienas svarbiausių dalykų“, – sakė Lietuvos rinktinės trenerio asitentas Mindaugas Brazys.

Tiesa, šiandien Sinano Erdemo rūmuose į aštuntfinalio batalijas gali stoti ne visi Lietuvos rinktinės žaidėjai. Šalia jų aikštelėje gali nebūti vieno svarbiausių komandos krepšininkų Mindaugo Kuzminsko, kurį kamuoja nugaros skausmai.

Brazio teigimu, atsakymų rinktinės trenerių štabas dėl jo pasirodymo neturi ir šiandien.

„Visada geriau turėti visus sveikus, bet yra kaip yra. Bandys kiti pakeisti, o gal ir jis pats galės žaisti. Viskas spręsis prieš rungtynes. Mindaugas bandė treniruotis, bet atsakymai vis tiek bus tik prieš mačą. 

Manau, kad mes turime žmonių, kas gali jį pakeisti, spręsime tas problemas eigoje“, – pasakojo M. Brazys.

Tiesa, lietuviai šeštadienio vakarą Stambule turės vietų, kurias galės bombarduoti. Apskritai, graikai šiame čempionate ne itin mėgsta gintis. Pavyzdžiui, grupių etape Prancūzijos komanda jiems įkratė 95 taškus, o gerokai kuklesnė Suomija – 89.

Tačiau lietuviai į tai dėmesio nekreipia. Brazio tikinimu, Graikijos rinktinės stiprybė – patirtis. Ir tiek nesėkmės grupėje, tiek kalbos apie nesutarimus gali labai greitai išsisklaidyti.

„Jie praleidžia daug taškų ir vietomis daro klaidų. Bet dabar yra atkrintamosios ir tai yra komanda, kuri patyrusi. Graikija gali sueiti į krūvą ir susiimti, turi patirties pasitariant. Negalima sakyti, kad jie blogai gynėsi ir taip pat ginsis dabar“, – pasakojo treneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių