Quantcast

Lietuvos aštuoniolikmetės krepšininkės nerado priešnuodžių prancūzėms

  • Teksto dydis:

Tik iki didžiosios pertraukos intrigą išlaikiusi Lietuvos aštuoniolikmečių (U18) merginų rinktinė patyrė antrąją nesėkmę Europos čempionate Slovėnijoje. Egidijaus Ženevičiaus auklėtinės 48:70 (13:15, 9:15, 17:23, 9:17) nepasipriešino Prancūzijos bendraamžėms.

Lietuvės prasčiau kovojo dėl atšokusių kamuolių (37-52) ir kaip ir pirmose rungtynėse su Izraelio atstovėmis, labai prastai metė tritaškius. Lietuvos komandos snaiperės pataikė vos vieną metimą iš vienuolikos bandymų. Lietuvės taip pat atliko mažiau rezultatyvių perdavimų (2-9), tačiau mažiau klydo (13-16).

Rezultatyviausia Lietuvos ekipoje buvo Laura Juškaitė, pelniusi 18 taškų ir atkovojusi 13 kamuolių. Ji buvo vienintelė komandoje, surinkusi dviženklį taškų skaičių. 9 pridėjo Gabija Meškonytė, po 8 – Rasa Knyzaitė ir Laurėta Jurčiūtė.

Rungtynių pradžia nieko blogo Lietuvos rinktinei nežaidėjo. Sužaidus 5 minutes lietuvės minimalia persvara buvo priekyje 7:6, o iki ketvirčio pabaigos tik kiek tiksliau žaidusios prancūzės turėjo 2 taškų pranašumą 15:13.  Tačiau iniciatyvą varžovės perėmė jau antrajame kėlinyje, kuriam įpusėjus  pirmavo 9 taškais (24:15). Iki didžiosios pertraukos lietuvėms pavyko kiek priartėti – 24:30.

Trečiajame ketvirtyje Lietuvos merginos sunkiai rado kelių link varžovių krepšio, nekrito tolimi metimai, o Prancūzijos ekipa vis tolo. Prieš lemiamą mačo dalį drausmingai žaidusios prancūzės turėjo dviženklį pranašumą – 53:39.

Atsitiesti lietuvėms nepavyko  ir per paskutines dešimt minučių. Varžovės toliau žaidė užtikrintai ir nesuteikė vilčių Lietuvos ekipai.

Rytoj, šeštadienį, (08.01) Lietuvos rinktinė susitiks su Italijos krepšininkėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių