Quantcast

Lietuvos 20-metės krepšininkės prapylė švedėms

  • Teksto dydis:

Lietuvos dvidešimtmečių (U20) merginų rinktinė neranda pergalių recepto Juodkalnijoje vykstančiame Europos B diviziono čempionate. Antrose rungtynėse Podgoricoje Ričardo Maceinos auklėtinės penktadienį nusileido Švedijos bendraamžėms rezultatu 53:73 (14:12, 9:15, 18:22, 12:24). Tai buvo antrasis iš eilės lietuvių pralaimėjimas.

Pasak pranešimo, lietuvės prastai kovojo dėl atšokusių kamuolių (33-60) - tai buvo viena pagrindinių pralaimėjimo priežasčių. Vien puolime švedės sugriebė 24 kamuolius, kai tuo tarpu lietuvės vos 6. Po pakartotų metimų varžovės pelnė 13 taškų. Lietuvos komanda taip pat prastai metė baudas (14/26 - 53,8 proc.).

5 taškais be atsako rungtynes pradėjo Švedijos krepšininkės (5:0, 5 min.). Po tokio šalto dušo lietuvės susikaupė ir, sustygavusios puolimą ne tik pasivijo, bet ir aplenkė varžoves (11:10, 2 min.). Iki ketvirčio pabaigos Lietuvos rinktinė persvarą išsaugojo - 14:12.

Antrajame kėlinyje vyko atkakli kova, tačiau didesnę laiko dalį priekyje vis buvo švedės. Prasidėjus didžiajai pertraukai jų persvara buvo 4 taškai (27:23).

Po 4 taškų iš eilės švedės vėl nutolo (31:23), bet pasiduoti neketinusios lietuvės įpusėjus trečiajam ketvirčiui išlygino rezultatą (33:33). Vis dėlto pakreipti žaidimo savo naudai Lietuvos merginoms taip ir nepavyko. Kovingosios varžovės atlaikė spaudimą ir vėl susigrąžino persvarą į savo rankas - 49:41. Švedijos ekipa situaciją aikštėje kontroliavo ir paskutinėje mačo dalyje. Greitai dviženklį pranašumą sukaupusios varžovės užtikrintai rungtyniavo iki pat finalinės sirenos.

Rezultatyviausios Lietuvos komandoje buvo po 13 taškų pelniusios Roberta Mizgerytė (6 atk. kam.) ir Dalia Belickaitė. 6 taškus pridėjo Šarūnė Melinauskaitė.

14 taškų prie pergalės prisidėjo Nathalie Linden, po 9 - Veronika Mirkovič bei Moa Lundqvist.

Šeštadienį Lietuvos dvidešimtmetės susitiks su Bulgarijos bendraamžėmis.

Iš viso turnyre dalyvauja 10 komandų. Pirmąsias 3 vietas užėmusios ekipos pateks į Europos čempionato A divizioną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių