Quantcast

L. Westermannas: dar vasarą nemaniau, kad žaisiu „Žalgiryje“

  • Teksto dydis:

Į Kauno „Žalgirio“ klubą po sezono pertraukos grįžta 26 m. 198 cm ūgio prancūzas Leo Westermannas. Keliose pozicijose rungtyniauti galintis žaidėjas antradienį atskrido į Lietuvą ir prisijungė prie žalgiriečių kolektyvo, kuriame sutiko daug puikiai pažįstamų veidų.

Atvykęs į „Žalgirio“ areną krepšininkas bendravo su „Žalgiris TV“ ir pasidalino pirmaisiais įspūdžiais apie sugrįžimą į savo buvusią komandą.

„Smagu sugrįžti. Žinote, čia praleidau nuostabų sezoną prieš dvejus metus. Vėl džiugu būti komandos dalimi, sutikti savo senus draugus, ekipos aptarnaujantį personalą. Tai nuostabus jausmas. Jaučiu, jog man pasisekė, kad „Žalgiris“ suteikė šią galimybę. Jausmas – lyg būčiau čia pirmą kartą. Viską atrandu iš naujo dar sykį“, – apie savo sugrįžimą į komandą kalbėjo prancūzas.

Kauno „Žalgiris“ krepšininku domėjosi dar vasarą. Westermannas buvo atvykęs į Lietuvą, kur komandos medicininis personalas tikrino įžaidėjo sveikatą. Tuomet prancūzui atrodė, jog Kauno klubas visgi pasuko kitu keliu ir sutarties su juo nepasirašys.

„Jau ir pats domėjimosi mano sveikata faktas buvo geras dalykas iš komandos pusės. Nei kiek nemeluodamas pasakysiu, jog tikrai negalvojau, kad būsiu komandoje. Maniau, tuo metu viskas buvo baigta. Atrodė, jog „Žalgiris“ pasirinko kitą kryptį. Jau visam šiam nutikimui praėjus, dėl žaidimo „Žalgiryje“ apsisprendžiau per vieną valandą“, – šypsojosi Westermannas.

2017–2018 m. Eurolygos sezone su Maskvos CSKA ekipa krepšininkas dėl traumų sužaidė tik kiek daugiau nei pusę reguliariojo sezono rungtynių (17 iš 30). L.Westermannas praleido ir Eurolygos finalo ketvertą, todėl norėdamas atsigauti, tarpsezonį paskyrė bandydamas sustiprinti savo kūną, kad jaustųsi užtikrintai kontaktinio krepšinio situacijose.

„Puikiai suprantu, kodėl komandoms atrodžiau rizikingas pasirinkimas. Tai viskas dėl praėjusio sezono istorijos. Todėl laukiau, norėjau būti visiškai pasiruošęs. CSKA klube praleidau sudėtingą sezoną dėl traumų. Beveik visose rungtynėse nežaidžiau 100 procentų savo krepšinio galimybių. Visų pirma, norėjau susikoncentruoti į save, į reabilitacijos procesą, į savo kūną. Nemačiau jokios problemos laukti“, – pasakojo universalusis gynėjas.

 

 

Žalgirietis pripažįsta, jog viena yra sportuoti treniruoklių salėje bei stiprinti kūną, o kita – žaisti „penki prieš penkis“ krepšinio situacijas. Žaidėjas bandys grįžti į optimalią žaidybinę formą. Tiesa, Westermannas turi vieną kozirį, kalbant apie greitesnį krepšininko įsiliejimą į komandos sudėtį – prancūzas puikiai pažįsta dalį komandos draugų ir trenerių diegiamą sistemą.

„Pažįstu krepšininkus, kurie yra komandos branduolys – Jankūnas, Kavaliauskas, Milaknis, Ulanovas. Dėl šios priežasties, galiu laimėti laiko. Žinau ir Šarūno Jasikevičiaus sistemą, o jis turi itin sudėtingą žaidimo sistemą. Žinau viską, ko jis nori ir reikalauja. Šiuo atveju įsivažiavimo procesas man užtruks trumpiau. Galiu laimėti laiko“, – tikino Westermannas.

Aktyviai „Žalgirio“ žaidimą sekęs prancūzas džiaugiasi žalgiriečių rezultatais praėjusiame sezone ir tikina, jog išsaugoti praėjusio sezono žaidėjai yra didžiulis laimėjimas. Krepšininkas tikisi, jog su komanda galės surengti dar vieną sėkmingą pasirodymą sezone.

„Žalgiris“ sugebėjo išsaugoti daug krepšininkų, kurie turėjo tiesiog beprotišką sezoną. Pamatysime, kaip viskas bus šiame sezone. Aišku viena – pakartoti tokį rezultatą Eurolygoje bus labai sunku. Kaip ir minėjau palikęs Kauną – „Žalgirį“ matau tik augantį. Bandysime viską pakartoti“, – kalbėjo Westermannas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių