Quantcast

L. Lekavičius: startą Eurolygoje prisiminsiu ilgai

Po rungtynių su Vilniaus „Lietuvos rytu“ Lukas Lekavičius pripažino, kad šį savaitgalį patyrė daug naujų įspūdžių. Kauno „Žalgirio“ 20–etis debiutavo Eurolygoje mače su vicečempionu Madrido „Real“, o sekmadienį kovėsi su principiniu kauniečių varžovu Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

Vilniuje žalgiriečiai po atkaklios kovos 84:82 pasiekė pergalę, o jaunasis „Žalgirio“ įžaidėjas paskutinę minutę pataikė vieną svarbiausių tritaškių. Jis sostinės krepšininkams paliko tik minimalią galimybę iškovoti pergalę.

„Savaime viskas pavyko, – džiaugėsi L.Lekavičius. – Išėjau į aikštę, kai iki rungtynių pabaigos buvo likę beveik 2,5 min. Tikrai labai jaudinausi, bet pataikiau.“

Jis buvo vienas iš keturių žalgiriečių, surinkusių dviženklį taškų skaičių. L.Lekavičius per 15 minučių pelnė 10 taškų (1/4 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo 1 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir surinko 7 naudingumo balus.

„Žaisti su „Lietuvos rytu“ buvo tikrai labai keista, – tvirtino L.Lekavičius. – Dar praėjusiais metais tokius mačus stebėdavau iš šalies ir nė nesvajodavau juose rungtyniauti. Tačiau dabar žaidžiu ir įspūdžiai tikrai geri. Viskas labai sunku. Sakyčiau, kad netgi labai keista, nes esu dar toks jaunas.“

Nors penktadienį ispanams į atlapus kibę kauniečiai 71:80 pralaimėjo pirmąjį Eurolygos susitikimą „Real“ ekipai, L.Lekavičius laimėjo asmeninę dvikovą prieš naudingiausią praėjusio sezono Eurolygos krepšininką Sergio Rodriguezą.

Tiksliai ir užtikrintai rungtyniavęs žalgirietis per 27 minutes pelnė 8 taškus (4/4 dvitaškių), atliko 5 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 4 kamuolius ir surinko 13 naudingumo balų. S. Rodriguezas pelnė 9 taškus, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 5 naudingumo balus.

„Atrodė, kad jis nesistengia rungtyniauti, tačiau įgavau patirties. Taip jaučiau, nes manęs net nespaudė, – pastebėjo L.Lekavičius. – Aišku, ypač dengti buvo labai sunku, kadangi jis pasirodė itin greitas žaidėjas. Galbūt taip atrodo, kad rungtyniauju drąsiai. Tiesa ta, kad aikštelėje tikrai jaučiu jaudulį. Vis dėlto, kai prasideda rungtynės, viskas užsimiršta. Startą Eurolygoje prisiminsiu ilgai. Juk žaidėme su pačiu Madrido „Real“. Tokie įvykiai labai įsimena gyvenime.“

Sėkmingai sezoną pradėjęs L.Lekavičius po pirmų septynių LKL susitikimų yra naudingiausias ir antras rezultatyviausias „Žalgirio“ krepšininkas. Gynėjas vidutiniškai pelno po 12,4 taško, atlieka po 2,1 rezultatyvaus perdavimo, surenka po 13,7 efektyvumo balo. Prie puikių žalgiriečio rodiklių prisideda ir jam patarimus negailintis „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio asistentas Šarūnas Jasikevičius.

„Turiu galimybę mokytis iš turbūt geriausio įžaidėjo Europoje, – tikino L.Lekavičius. – Stengiuosi pasisemti kuo daugiau. Jis pats ypač man ir Vaidui Kariniauskui suteikia daug patarimų. Stengiamės įsisavinti kuo daugiau žinių iš jo. Kai Jasikevičius yra asistentas, per treniruotes nėra labai griežtas. Veikiausiai kitaip būtų, jei jis eitų vyriausiojo trenerio pareigas.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių