Quantcast

Kontrolinių rungtynių starte Lietuvos krepšininkai nukovė australus (komentarai)

  • Teksto dydis:

Jono Kazlausko auklėtiniai pirmose kontrolinėse rungtynėse Klaipėdoje 80:68 (18:26, 23:15, 16:16, 23:11) įveikė be Matthew Dellavedovos ir Camerono Bairstow žaidusią Australijos nacionalinę komandą.

Trenerio sprendimu, šiame susitikime lietuvių gretose nežaidė Robertas Javtokas, Renaldas Seibutis, Jonas Mačiulis ir Žygimantas Janavičius.

Australai ir lietuviai savo jėgas draugiškame mače dar sykį išbandys penktadienį Šiauliuose.

Didžiąją rungtynių dalį vyko apylygė kova, o mūsiškiai į priekį šovė ketvirtojo kėlinio viduryje.

Lukas Lekavičius ir Artūras Milaknis besibaigiant atakoms skirtam laikui pataikė po tolimą metimą, Domantas Sabonis kitoje atakoje pelnė pirmuosius taškus, o jų vedama Lietuvos rinktinė spurtavo 8:0 bei atitrūko (76:68).

Kitoje aikštės pusėje australams taškais atsakyti nepavyko, Sabonis pelnė dar du taškus bei lietuvių pranašumas tapo dviženklis (78:68).

Galutinai Kazlausko kariaunos pergalę sausakimšoje „Švyturio“ arenoje baudų metimais įtvirtino realizavęs Lekavičius (80:68).

Po krepšiais dominavę lietuviai užtikrintai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (40 prieš 28) ir rečiau klydo (14 prieš 18), tačiau atliko mažiau rezultatyvių perdavimų (12 prieš 18).

Nesėkmingai šios rungtynės susiklostė Australijos žvaigždei Andrew Bogutui. NBA čempionas per 20 minučių prametė visus septynis dvitaškius, atkovojo vos vieną kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 4 sykius prasižengė bei 2 kartus suklydo.

Lietuvos rinktinė: Artūras Gudaitis 11 (5 atk. kam.), Mindaugas Kuzminskas (5 atk. kam.) ir Antanas Kavaliauskas (6 atk. kam.) po 10, Mantas Kalnietis (3 rez. perd.) ir Artūras Milaknis po 8, Deividas Gailius 7.

Australijos rinktinė: Brockas Motumas 19, Deividas Andersonas 12, Chrisas Gouldingas 10, Bradas Newley ir Ryanas Broekhoffas po 9.

Komentarai

Jonas Kazlauskas (Lietuvos rinktinės vyr. treneris): „Džiaugiuosi, kad pirmas blynas neprisvilo. Yra daug taisytinų dalykų visuose aikštės kampuose. Tai buvo pirmos rungtynės prieš stiprų varžovą, tad manau, kad jos pasisekė tiek mums, tiek Klaipėdai.

Mes turime daug naujų žaidėjų, tad turime apsiprasti su įtampa, kurią jaučia visi. Kuo greičiau pavyks ją pamiršti, tuo visiems bus geriau.

Nudžiugino, kad kovėmės vyriškai, nepralaimėjome lentos prieš gerų aukštaūgių turinčią Australijos rinktinę. Pirmoje pusėje metėme daugiau tritaškių nei dvitaškių, kas šiek tiek neramino.

Domantas Sabonis jauniausias žaidėjas, manau jis dar neatsiskleidė iki galo. Mes tikimės, kad jis mums padės bent jau treniruotėse, tačiau viskas dar prieš akis.“

Andrejus Lemanis (Australijos rinktinės vyr. treneris): „Antroje mačo dalyje pernelyg dažnai klydome, mums neleisdavo padaryti to, ką norėjome. Žaidėme per greitai, užuot rungtyniavę ramiai. Turime, ką patobulinti. Lietuviai žaidė kietai, mes žaidėme kaip komanda. Tai buvo pirmos mūsų rungtynės, tad dar yra, ko išmokti. Mums smagu žaisti su stipriomis komandomis, tai parodo, ką dar reikia tobulinti.

Andrew Bogutui tai buvo pirmos rungtynės po ilgesnės pertraukos, jis turėjo ilgą sezoną, tapo NBA čempionu. Treniravomės tik 5 dienas, tai tik pirmos rungtynės visiems žaidėjams per paskutinius 2-3 mėnesius. Dėl to čia ir esame, kad tobulėtume.

Kalnietis yra labai geras žaidėjas, tačiau jis nežaidė daug. Manau, kad lietuvių snaiperiai gerai žaidė, Gudaitis dažnai išprovokuodavo pražangas. Man visada patikdavo Kavaliausko žaidimas, su juo taip pat reikėjo pavargti. Lietuviai gerai dalijasi kamuoliu, turi daug snaiperių ties tritaškio linija ir sunku prieš tokią komandą žaisti. Tačiau dėl to mes čia ir važiavome, kad žaistume su stipria komanda.“

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių