Quantcast

Klaipėdietės baigė Kauno krepšininkių sezoną

“Mes komanda – „Aistės“! – nugriaudėjo šūkis paskutinį kartą šio sezono Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL). Kauno „Aisčių-LSU“ komanda šeštadienį baigė pasirodymą šalies pirmenybėse.

Paskutiniame sezono mače, vykusiame šeimininkėms neįprastoje Kauno Technologijos universiteto salėje, kaunietės 39:65 (14:23, 15:12, 4:12, 6:18) nusileido Klaipėdos „Fortūnai“ ir pralaimėjo LMKL ketvirtfinalio seriją 0:2. Gedimino Meiliūno auklėtinės, pirmąją akistatą Klaipėdoje pralaimėję 54:82, atsakomąjį mačą pradėjo kovingai. Nors pirmajame ketvirtyje viešnios po Linos Mikelevičienės, iš viso pelniusios 14 taškų,  tritaškio truktelėjo į priekį 23:14, o vos prasidėjus antrajam jau susikrovė dviženklę persvarą, šeimininkės atsitiesė. Karolinos Kazočiūnaitės, iš viso pelniusios 12 taškų bei atkovojusios 8 kamuolius, Lauros Želnytės, įmetusios 8 taškus bei kitų pastangomis „aistės“ ėmė vytis. Iki ilgosios pertraukos likus 2 min. jos atsilikinėjo vos vienu tolimu metimu (28:31), tačiau kortas kaunietės susimaišė pačios sau, kai paskutinę kėlinio sekundę prasižengė prieš sudėtingą tritaškį metusią varžovę.

Neapgalvotai praleisti dar du taškai tapo tarsi niūria įžanga į tragišką trečiąjį kėlinį. Jame jau dominavo klaipėdietės. Po krepšiais dominavusi aukštaūgė Justina Matuzonytė, pelniusi 26 taškus ir atkovojusi 17 kamuolių, ne tik vieną po kito vertė dvitaškius ir po krepšio, bet ir mūrijo savo ekipos gynybą. Šeimininkės per kėlinį pelnė vos 4 taškus ir paleido varžoves 33:47. Ketvirtasis kėlinys virto tik formalumu.

„Aistėms-LSU“ taškų dar pelnė Klaudija Serkevičiūtė (7), tiesa, prašovusi visus 5 tritaškius, Dovilė Saurazaitė (6), nepataikiusi nė vieno iš 4 tolimų metimų, Eglė Jucevičiūtė, Gintarė Paulauskaitė ir Deimantė Žukaitė (po 2).

Kauno komandai, reguliariajame sezone užėmusiai 5-ąją vietą, sezonas jau baigėsi. G.Meiliūno auklėtinės, laimėjusios 8 iš 24 rungtynių aplenkė „Šiaulių-Universiteto“ bei Ukmergės „Vilkmergės“ klubus.

LMKL pusfinalyje „Fortūna“ kitą savaitę susikaus su pirmenybių favorite Marijampolės „Sūduva“, o čempionių titulą ginančių Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ laukia Vilniaus „Kibirkšties“ merginų egzaminas. „Hoptrans-Sirenoms“ kelią į pusfinalį atvėrė dvi užtikrintos pergalės (91:56 išvykoje ir 85:56 namuose) prieš „Šiaulius-Universitetą“, jau ilgą rungtyniavusio be savo lyderės Ivetos Šalkauskės.


Šiame straipsnyje: Aistės-LSUFortūnaLMKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių