Quantcast

Kitokio sezono laukiantis L. Lekavičius: esu šviežias ir 100 proc. pasiruošęs

Kauno „Žalgirio“ treneriai po praėjusio sezono atsisveikindami su Luku Lekavičiumi jam turėjo du prašymus – vasaros metu pailsėti ir gerai pasiruošti naujam sezonui. Taip Lukas ir padarė.

„Žalgiris“ praėjusį sezoną užbaigė birželio 6-ąją, kuomet 22-ejų metų 180 cm ūgio įžaidėjas iškovojo antrąjį savo LKL čempionų žiedą.

L. Lekavičius nepateko į Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą, todėl nusprendė tris savaites skirti poilsiui, o tuomet du mėnesius gerinti individualias savybes bei ruoštis sezonui.

„Po poilsio sportavau individualiai, gerinau įgūdžius, metimą. Taip ir praleidau visą vasarą – sportavau ir ilsėjausi. Norėjau pagerinti kamuolio varymo techniką. Trūksta dar visko, tad norėjau taisyti klaidas. Pažiūrėsime, kaip seksis sezono pradžioje, ar pavyko patobulėti“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė L. Lekavičius.

Atakų organizatorius yra patenkintas savo fizinėmis savybėmis, todėl vasarą nė neketino sėdėti užsidaręs salėje bei dirbti su svoriais.

„Treniruoklių salėje tikrai nepraleidau daug laiko. Aišku apsilankiau, tačiau mano svoris išliko identiškas, kreipiau dėmesį į kitus aspektus“, – teigė krepšininkas.

Naujojo sezono laukiantis įžaidėjas mano, kad sezono startas susiklostys visai kitaip, nei praėjusiais metais. Tuomet L. Lekavičius buvo ką tik grįžęs iš Europos čempionato, kuriame debiutavo Lietuvos rinktinėje.

Krepšininkas sezono pradžioje susidūrė su problemomis ir Gintaro Krapiko schemose ilgai negalėjo rasti savo vietos. Visgi įžaidėjas neabejoja, kad šįkart viskas bus kitaip ir jis nuo pat pradžios rodys kitokį žaidimą.

„Tikiuosi, kad artėjančio sezono pradžia bus kur kas lengvesnė. Praėjusiais metais po rinktinės buvo sunku psichologiškai, buvau pavargęs. O dabar tikrai pailsėjau, jaučiuosi šviežias ir 100 proc. pasiruošęs sezonui“, – optimistiškai nusiteikęs kalbėjo L. Lekavičius.

Kitas sezonas „Žalgiryje“ krepšininkui bus jau trečiasis. L. Lekavičius tikisi, kad komandai pavyks nelaužyti tradicijų ir išlikti Lietuvos krepšinio viršūnėje.

„Noriu kuo geriau pasirodyti ir iškovoti trečiąjį LKL čempiono žiedą“, – trumpai ir aiškiai kito sezono tikslus įvardijo įžaidėjas.

L. Lekavičius praėjusį sezoną LKL vidutiniškai pelnydavo po 6,6 taško, atlikdavo po 2,6 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo po 1,8 kamuolio ir rinkdavo po 8,2 naudingumo balo.

Eurolygoje žaidėjas vidutiniškai įmesdavo po 4,6 taško, atlikdavo po 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir sugriebdavo po 1,1 kamuolio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių