Quantcast

Kauno „Žalgiryje“ žaisiantis D. Songaila: svajonė išsipildė

  • Teksto dydis:

Darius Songaila savo karjerą tęs Kauno „Žalgiryje“. Ilgametis Lietuvos rinktinės puolėjas sudarė vienerių metų sutartį su Lietuvos čempionų klubu.

Darius Songaila savo karjerą tęs Kauno „Žalgiryje“. Ilgametis Lietuvos rinktinės puolėjas sudarė vienerių metų sutartį su Lietuvos čempionų klubu.

Padės dvejose pozicijose

„Esu labai patenkintas, kad kitą sezoną rungtyniausiu Kaune. Norėjau likti Lietuvoje ir ta svajonė – žaisti „Žalgiryje“ – išsipildė. Rungtyniauti Kaune bus ne tik įdomu ir patogu, bet ir pagaliau turėsiu galimybę atstovauti šiai legendinei komandai“, – po sutarties pasirašymo sakė D.Songaila.

„Žalgirio“ priekinės linijos sustiprinimu džiaugėsi ir komandos vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas. Pasak jo, 206 cm ūgio D.Songailos patirtis ypač pravers „Žalgiriui“ rungtyniaujant Eurolygoje. 

„Labai džiaugiamės pasirašydami sutartį su krepšininku, kuris gali ir moka žaisti tame lygyje, kuriame žaidžia „Žalgiris“. D.Songaila yra iš tų žaidėjų, galinčių rungtyniauti dviejose pozicijose: tiek sunkiojo krašto puolėjo, tiek, jeigu reikia, ir vidurio puolėjo. Labai džiaugiuosi, kad klubo vadovams pavyko su juo susitarti ir kitą sezoną jis bus mūsų komandoje, – sakė šiuo metu su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine besidarbuojantis G.Krapikas. – Tuo pačiu, pasinaudodamas proga, noriu padėkoti ilgamečiui mūsų komandos žaidėjui T.Klimavičiui. Jis daug metų žaidė „Žalgiryje“ ir prisidėjo prie daug skambių pergalių. Labai gaila, kad sunki trauma turėjo įtakos jo karjerai. Linkime Tadui sėkmės, kad ir kokią komandą jis pasirinktų.“

Priekinė linija – suformuota

Nors Kauno klubas dėl FIBA draudimo dar negali registruoti naujų krepšininkų, paleidžiamojo rašto iš tarptautinės krepšinio federacijos nereikės prašyti, nes D.Songaila praėjusį sezoną žaidė Lietuvos komandoje. Nepaisant to, „Žalgiris“ deda visas pastangas, kad FIBA draudimas būtų kuo greičiau panaikintas.

„Labai tikimės, kad visi žaidėjai, kuriuos turime komandoje, išliks sveiki ir galės kuo greičiau prisijungti prie „Žalgirio“ treniruočių. Visi žino, kad Paulius Jankūnas gali užtrukti dėl žaidimo Lietuvos rinktinėje. Robertas Javtokas vasarą skyrė senų traumų išsigydymui. Artūras Gudaitis sezono pabaigoje labai neblogai rungtyniavo, todėl tikimės, kad įgavęs tą pagreitį kitą sezoną jis bus dar svarbesnis mūsų komandos žaidėjas. Turime sutartį ir su Mindaugu Kupšu, su kuriuo kitą savaitę dar turėsime rimtą pokalbį dėl jo ateities komandoje“, – apie baigiamą formuoti komandos priekinę liniją kalbėjo G.Krapikas.

Pasak trenerio ir klubo vadovų, „Žalgiris“ ir toliau ieško pagrindinio įžaidėjo pozicijoje žaisiančio krepšininko. Neabejojama, kad dėl pajėgių Lietuvos įžaidėjų stygiaus juo taps užsienietis.

Laukia pasirodymo „Žalgirio“ arenoje

Apie „Žalgirio“ aukštaūgius teigiamai atsiliepė ir komandos naujokas D.Songaila. Su P.Jankūnu ir R.Javtoku jam ne kartą teko greta žaisti Lietuvos rinktinėje, o su A.Gudaičiu ir M.Kupšu jis galėjo susipažinti praėjusio sezono kovose.

„Nemanau, kad po mano atėjimo situacija labai turėtų keistis. P.Jankūnas ir toliau turėtų žaisti pagrindiniu „ketvirtuoju“ numeriu, o mano rolė bus, kiek galiu, padėti komandai ir užkamšyti visas spragas. Mano amžiaus žaidėjai jau nežaidžia po 30 minučių, todėl būdamas aikštėje galėsiu išnaudoti savo patirtį ir atiduoti visas jėgas“, – teigė 36-erių D.Songaila.

Aštuonerius metus NBA lygoje praleidęs D.Songaila prisipažino jau žiūrėjęs, prieš kokius varžovus jam teks kovoti kito sezono Eurolygos A grupėje. Jis taip pat gyrė „Žalgirio“ areną, kurioje praleis artimiausią sezoną.

„Mačiau mūsų pogrupį. Su dauguma aukštaūgių varžovų per savo karjerą teko susidurti ar klubų, ar rinktinių varžybose. Aišku, komandos dar formuojasi ir detaliau sudėtis galėsime analizuoti artėjant sezonui. „Žalgirio“ arenoje esu žaidęs su Lietuvos rinktine ir žinau, kaip puikiai savo komandą gali palaikyti sirgaliai, todėl laukiu sezono pradžios, kai galėsiu pajusti tą jausmą“, – prieš artėjantį jubiliejinį 70-ąjį „Žalgirio“ sezoną kalbėjo D.Songaila.

Tiesa, kol kas naujasis žalgirietis dar mėgaujasi vasaros malonumais. „Šiuo metu pas mane Lietuvoje vieši dukrytė, todėl leidžiu paskutinę savaitę su ja. Vėliau palydėsiu ją atgal į JAV ir grįžęs pradėsiu darbą „Žalgirio“ treniruočių stovykloje“, – savo artimiausius planus atskleidė D.Songaila.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jeigu

jeigu portretas
turi kokius penkis mln laisvus tai drasiai galima

sveikinu

sveikinu portretas
Songailą, pasirinkus Žalgirį, gal galima atsivilioti Mantą su Jonu?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių