Quantcast

„Kauno diena“ populiarins ir moterų krepšinį

„Džiaugiamės atradę patikimus partnerius. Toks užnugaris mums padės ir prisistatant plačiajai visuomenei, ir ieškant rėmėjų“, - kalbėjo „Aistės-LSMU“ klubo direktorius Petras Aleksonis. Stipriausia Kauno moterų krepšinio ekipa pasirašė bendradarbiavimo sutartį su dienraštį "Kauno diena" leidžiančia bendrove "Diena Media News".

Kauno krepšinio gerbėjams „Aisčių“ pavadinimas žinomas jau kone dešimtmetį. Perspektyviausius jaunuosius regiono talentus suburianti ekipa miestą garsina visoje šalyje, tačiau pastaraisiais metais prizininkų pakylos dar nepasiekė. Vis dėlto pernai kaunietes nuo Lietuvos čempionato pusfinalio skyrė vos vienas laiptelis. Šiemet „aistės“ nusiteikusios žengti dar toliau. Tam palanki ir atsinaujinusios lygos varžybų sistema. Į nebūtį iškeliavus pajėgiausiam Kauno rajono klubui „Hoptrans-Sirenos“ bei į žemesnę grupę nusileidus Marijampolės „Sūduvai“, lygoje liko penkios komandos, tarp kurių „Aisčių-LSMU“ šansai atrodo įtikinamai. Juolab, kad prieš sezoną klubas nesnaudė bei pasipildė ne viena pajėgia krepšininke. Viena tokių - Lietuvos rinktinės gynėja Kristė Druskytė.

„Mums realu iškovoti medalius. Nesinori daug žadėti, bet kausimės su visomis varžovėmis. Atiduosime visas jėgas“, - kalbėjo viena komandos lyderių.

Jai antrino ir P.Aleksonis.

„Mūsų tikslas - augti kryptingai, žingsnis po žingsnio. Nenorime sekti kitų klubų pavyzdžiu, sužibančių sezonui kitam, o vėliau subyrančių. Mes siekiame surinkti konkurencingą sudėtį, užsitikrinti stabilų biudžetą ir sėkmingai gyvuoti ilgus metus. Smagu, kad ilgalaikis planas nuosekliai įgyvendinamas, o nuo šiol prie mūsų sėkmės prisidės ir „Kauno diena“, - teigė pašnekovas.

Pasak jo, moterų krepšinis nėra dėkingiausia sporto veiklos sritis, jai trūksta ir sirgalių dėmesio, ir rėmėjų. Tačiau pastaruoju metu situacija ėmė keistis. Prieš šį sezoną lygos pirmenybių organizavimą perėmė Lietuvos krepšinio federacija, o siekiant padidinti konkurenciją čempionatas vyks keliais etapais. Viename jų tarpusavyje kovos tik mūsų šalies komandos, o kitame prie lietuvių prisidės trys pajėgiausios bendros Latvijos ir Estijos lygos komandos.

Pirmąsias bendro „MultiGyn Moterų lyga“ čempionato rungtynes kaunietės žais savo aikštėje lapkričio 30-ąją su pajėgiausia Estijos ekipa – Talino „Ulikool“. O vidaus pirmenybėse „Aisčių-LSMU“ jau antradienį laukia sunki išvyka į Klaipėdą, kur jas egzaminuos vietos „Fortūna“. Šis klubas, kaip ir kaunietės, yra laimėjęs dvejas iš ketverių rungtynių ir taip pat pretenduoja į aukščiausias pozicijas. Dvi pergales turi ir Ukmergės „Vilkmergė“, o čempionato starte pirmauja Vilniaus „Kibirkštis“, laimėjusi visas keturias akistatas.

Suraitę parašus po sutartimi P.Aleksonis, bendrovės "Diena Media News" direktorius Tadas Širvinskas bei krepšininkės įsiamžino simbolinėje nuotraukoje su „Aisčių-LSMU“ marškinėliais.

„Žinome, kad moterų krepšiniui nėra lengva rasti kelią į sirgalių širdis. Tačiau mes ir siekiame prisidėti prie įvairių sporto šakų populiarinimo. Manome, kad mūsų leidinių puslapiuose skaitytojai ras ne vieną įdomų rašinį ir apie žaviąsias „aistes“, - teigė T.Širvinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių