Quantcast

Karaliaus Mindaugo taurės turnyro bronza pasidabino „Juventus“

  • Teksto dydis:

Utenos „Juventus“ įveikė Prienų-Birštono „Vytauto“ komandą ir iškovojo „KIDY Tour – Karaliaus Mindaugo taurės“ bronzą.

Rungtynės „Žalgirio“ arenoje baigėsi rezultatu 70:61 (17:15, 30:16, 9:16, 14:14).

„Vytautas“ pirmajame kėlinyje pataikė tris iš eilės tritaškius ir įgijo 9 taškų persvarą (13:4), tačiau ilgai jos neišlaikė. Nuo atsarginių suolo pakilus Gyčiui Sirutavičiui ir Ovidijui Galdikui, „Juventus“ spurtavo 13:0 ir nesustojo – laimėjo atkarpą 23:3.

„Vytautas“ išsprendė Vaido Čepukaičio, kuris nepelnė nė taško, problemą, tačiau „Juventus“ rado naujų lyderių.

O.Galdikas, Valdas Vasylius ir Aaronas Bestas, kuris pusfinalio mače taškais nepasižymėjo, iki didžiosios pertraukos pelnė 38 iš 47 Utenos komandos taškų, pataikydami net 15 metimų iš 19.

„Vytautas“ per pirmas 20 minučių suklydo tik kartą, tačiau Prienų-Birštono nelaime tapo metimai iš vidutinio nuotolio. Per pirmus du kėlinius „Vytautas“ pataikė vos 2 dvitaškius iš 18!

Jamaras Diggsas dalijo perdavimus (iki pertraukos atliko 7, viso – 9), tačiau sužibėjo aidint antrojo kėlinio sekundei, tiksliai paleidęs kamuolį iš savo aikštės pusės.

Svarbų vaidmenį šis įžaidėjas atliko ir ketvirtajame kėlinyje, kai sustingęs „Juventus“ puolimas leido intrigai grįžti į rungtynes.

Regimantas Miniotas tapo „Vytauto“ bandymo atsitiesti autoriumi. Šis 20-metis aukštaūgis pataikė du tolimus metimus iš eilės, pridėjo du baudos metimus, inicijuodamas prieniškių spurtą.

Ketvirto kėlinio viduryje komandas jau skyrė tik 5 taškai (60:55), tačiau tuomet iniciatyvos ėmėsi J.Diggsas: pelnė keturis taškus iš eilės ir leido „Juventus“ ekipai išsaugoti saugų atstumą.

„Juventus“: O.Galdikas 18 (11 atk. kam.), V.Vasylius 17, A.Bestas 12, J.Diggsas 11 (9 rez. perd.), D.Šalenga 6, V.Šulskis 4, G.Sirutavičius 2 (V.Čepukaitis, D.Bičkauskis).

„Vytautas“: T.Delininkaitis (2/10 trit.) ir R.Miniotas po 11, T.Klimavičius 9, V.Lipkevičius (10 atk. kam.) ir A.Valeika po 8, S.Kulvietis (1/10 pataikymas) 7, P.Ivanauskas 5, D.Šeškus 2 (T.Michnevičius).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių