Quantcast

K. Maksvytis: „Neptūnui“ koją pakišo prastas startas

  • Teksto dydis:

Po Eurolygos rungtynių tarp Klaipėdos "Neptūno" ir Pirėjo "Olympiakos", kurias 85:81 laimėjo Graikijos  komanda, mintimis pasidalijo abiejų ekipų treneriai. 

Kazys Maksvytis („Neptūno“ vyr. treneris): „Nepaisant to, su kokia lygio komanda žaidėme, esame nusivylę dėl baigties. Koją pakišo prastas startas. Didžiąją rungtynių dalį pavyko laikytis nurodymų, ketvirtame kėlinyje turėjome persvarą, gaila, kad jos nepavyko išlaikyti.

Paskutinėje pratęsimo atakoje buvome numatę derinį, kuris nepasiteisino, kadangi varžovai keitėsi ginamaisiais ir neleido įgyvendinti savo sumanymų. Bet kuriuo atveju džiaugiuosi savo komanda. Gaila dėl pralaimėjimo, bet kovingumu, nusiteikimu esu patenkintas. Pratęsime trūko jėgų, jos seko. Gal reikėjo šviežesnių jėgų ir leisti kitus žaidėjus, bet bijojome tą daryti, kadangi tie žaidėjai, kurie buvo aikštėje, neblogai tvarkėsi. Nepamirškime, kokius jie sunkius tritaškius pataikė. Sėkmės buvo ir varžovų pusėje. Nepavyko išspręsti Vassilio Spanoulio problemos, kadangi jis įmetė 34 taškus. Būtų įmetęs bent 20 taškų, jau būtų gerai.“

Milanas Tomičius („Olympiakos“ vyr. treneris): „Šios rungtynės žiūrovams turėjo būti labai gražios, visi jomis mėgavosi. „Neptūnas“ pralaimėjo, tačiau toks krepšinis. Kažkas turi pralaimėti. Mes gynyboje labai gerai gynėmės prieš jų pozicinį puolimą, bet negerai gynėmės prieš greitą puolimą, tad greitomis atakomis „Neptūnas“ pelnė 31 tašką. Rengėmės tam, bet nesugebėjome to parodyti aikštėje. Mano žaidėjai parodė charakterį ir nugalėtojų dvasią. Jie išliko kartu iki dvikovos pabaigos.

Klausiate, ar mes tikėjomės tokio nervų karo ir atkaklios dvikovos? Be abejo, mes tikėjomės tokio „Neptūno“ žaidimo, tai gera komanda. Mes neturėjome Printezio, Dardeno, Petway žaidė, kęsdamas nugaros skausmus. Į tokias netektis mūsų komanda tinkamai sureagavo, žaidėme kaip komanda. Tikėjomės tokių rungtynių. Jeigu būtume sustabdę jų greitą puolimą, tai būtų buvusios lengvesnės rungtynės.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių