Quantcast

K. Maksvytis: naudojamės psichologo pagalba, bet problemas spręsime ir savo jėgomis

  • Teksto dydis:

Nors Klaipėdos „Neptūnas“ BEKO-LKL reguliariajame sezone užėmė trečią vietą, o uostamiesčio klubo vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis dar neskuba vertinti auklėtinių pasirodymo šiame sezone. Prieš akis dar atkrintamosios varžybos.

„Nesinorėtų vertinti sezono, nes jis dar nepasibaigęs. Krepšinis – ne futbolas, čia negalima vertinti po reguliaraus sezono. Aišku, norėjome pakovoti dėl aukštesnės vietos reguliariame sezone, turėjome gerus šansus iki kovo 15 dienos, kol žaidėme su „Lietuvos rytu“ tas rungtynes, kurias pralaimėjome vienu tašku. Dabar situacija yra tokia, kokia yra. Manau, yra nebloga pozicija atkrintamosioms varžyboms, turim ruoštis ir užbaigti sezoną gerai“, – „Radiocentro“ laidai „BEKO-LKL apžvalga“ teigė K. Maksvytis.

Jau prieš kurį laiką užsiėmę neblogą poziciją prieš atkrintamąsias varžybas, pastaruoju metu „Neptūno“ krepšininkai rungtynėse, anot K. Maksvyčio, tiesiog „dreifavo“. Padaugėjo pralaimėjimų, o pergalės – pasiekiamos sunkiai. Klaipėdos komandos treneris sako galintis paaiškinti, kodėl taip nutiko.

„Susidėjo keli komponentai – nuovargis, kadangi sezonas ilgas, jau 9-tas mėnuo, bet labiausiai -tai motyvacija, nes dar kovo 15 dieną turėjome gerus šansus. Nemanau, kad per mėnesį tapome bloga komanda, tiesiog reikia atitinkamai nusiteikti ir kai mūsų motyvacija yra aukšta, galime rungtyniauti gerai ir manau, motyvacijos atkrintamųjų varžybų metu netrūks.“

Treneris neslepia, kas „Neptūnui“ bus svarbiausia rengiantis atkrintamosioms varžyboms ir pripažįsta, kad per likusį trumpą laiką didelių permainų įvykdyti neįmanoma.

„Dabar nėra laiko nei pailsėti, nei persidirbti. Pagrindinis dalykas yra susitvarkyti savo emocijas ir pataisyti kelis žaidimo niuansus.“

Bandydami spręsti tinkamo nusiteikimo ir motyvacijos problemas, sporto klubai kartais pasitelkia į pagalbą psichologijos specialistus. Anot Kazio Maksvyčio „Neptūnui“ tokia metodika yra priimtina.

„Psichologo pagalba naudojamės, be abejo. Bandysime ir savo jėgomis išspręsti, žiūrėdami motyvacinius filmus ir pan.“

Nesinori tikėti, kad „Neptūnui“ gali pritrūkti motyvacijos atkrintamosiose varžybose. Atrodytų, kad žemesnė vieta nei antra klaipėdiečių neturėtų tenkinti. Treneris K. Maksvytis apie apdovanojimų dalybas kol kas galvoti nelinkęs.

„Nenoriu prognozuoti į priekį. Pirma, laukia rungtynės su Alytum, manau, motyvacijos turėtų užtekti, kadangi pralaimėjome jiems paskutines rungtynes savo aikštelėje. Visų pirma, norėtųsi žengti šį žingsnį, o padarę planą „A“, imsimės „B“ plano.“

Uostamiečio ekipos pagrindinis tikslas yra nugalėti ketvirtfinalyje Alytaus komandą, kuri reguliariame sezone liko šešta. O ar „Dzūkija“ parankus varžovas „Neptūnui“, Maksvytis nesvarsto.

„Sunku pasakyti, parankus ar neparankus, bet labai kovinga komanda, kuri tikrai pergalės lengvai neatiduos. Teks ilgai pakovoti su jais“, – „Radiocentro“ laidai „BEKO-LKL apžvalga“ sakė K. Maksvytis.

BEKO-LKL atkrintamosios varžybos startuos balandžio 29 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių