Quantcast

Jaunųjų talentų labui „Žalgiris“ sujungė jėgas su „Tornado“ krepšinio mokykla

  • Teksto dydis:

Jaunųjų talentų Lietuvoje ateitimi besirūpinanti Kauno „Žalgirio“ komanda užmezgė glaudų bendradarbiavimą su „Tornado“ krepšinio mokykla ir drauge sieks kuo aukščiausių tikslų jauniesiems krepšinio perlams.

Nuo artėjančio sezono „Žalgirio“ vėliavą krepšinio aikštelėse neš ir jaunųjų krepšininkų pagrindu sudaryta „Žalgiris-3“ komanda, kuri varžysis Regioninėje krepšinio lygoje (RKL), o joje tobulės ir keturi „Tornado“ mokyklos auklėtiniai – Paulius Murauskas, Matas Makauskas, Gytis Mačionis ir Karolis Babušis. Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), Žalgiris – 2 komandoje žais tornadietis Nedas Kancleris.  „Kuomet „Žalgiris“ nusprendė burti komandą RKL, juos domino galimybė į vieną vietą sukviesti talentingiausius Kauno krepšinio mokyklų auklėtinius. Mes nuo pirmųjų žingsnių ruošiame vaikus „Žalgiriui“, jaunimo rinktinėms, tad vedini vieno tikslo, sujungėme jėgas jaunųjų krepšininkų labui“, – kalbėjo „Tornado“ krepšinio mokyklos direktorius Dainius Čiuprinskas.

Viena kryptimi pasiruošęs žengti krepšinio mokyklos vadovas tiki, jog bendradarbiaujant su Lietuvos čempionais, galima Lietuvoje išlaikyti vietinį jaunimą bei pasiūlyti jam aukščiausio lygio sąlygas tobulėti.

„Bendradarbiaudami sieksime, kad talentingiausi jaunuoliai liktų čia, Lietuvoje, o nesidairytų į galimybes išvykti į užsienį. Suprantame, kad privalome turime dirbti išvien, ugdyti žaidėjus kryptingai bei suteikti jiems šansą prasimušti į pajėgiausią Lietuvos krepšinio komandą“, – teigė pašnekovas.

„Žalgirio“ vyrai jau spėjo apsilankyti naujųjų partnerių organizuotoje krepšinio šventėje, o D.Čiuprinskas tikisi, kad tokie žalgiriečių vizitai dar labiau sutelks jaunimą siekti aukštumų krepšinyje.

„Žalgiriečiai jau lankėsi mūsų mokyklos viešoje treniruotėje, tikimės, jog ir sezono metu dalinsimės patirtimi, informacija, vieni kitus nudžiuginsime ne tik sėkmingais rezultatais, bet ir gražiomis akcijomis“, – sakė D.Čiuprinskas.

Savo ruožtu „Žalgirio“ komandos sporto direktorius Robertas Javtokas džiaugėsi, kad Kaune yra tiek daug perspektyvaus ir talentingo jaunimo, kuris ateityje gali pasiekti išties puikių rezultatų ir galbūt papildyti pagrindinę „Žalgirio“ komandą.

„Matome, kad Kaune krepšinis gyvas, krepšinio mokyklose pilna talentingų vaikinų. Nusprendėme bendradarbiauti su „Tornado“ mokykla, kuri ruošia jaunuosius krepšininkus įvairaus amžiaus rinktinėms, ir sujungę jėgas galime jauniesiems talentams dar labiau pagelbėti siekiant aukštų rezultatų sporto srityje. Jauni žaidėjai nori ir privalo grūdytis vyrų krepšinyje, todėl subūrėme trečiąją komandą, o į ją kviesime ir talentingiausius „Tornado“ krepšininkus, darysime viską, kad šie pajustų aukščiausio lygio sąlygas ir ateityje turėtų gerus šansus patekti į pagrindinę „Žalgirio“ komandą“, – savo įžvalgomis dalinosi R. Javtokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių