Quantcast

Jaunieji žalgiriečiai neprilygo svečiams iš pajūrio

Tomo Masiulio auklėtiniams nepavyko išlaikyti antrojo NKL turnyro lentelės ešelono lyderių pozicijos. Kauno „Žalgirio-2“ komanda Nacionalinėje krepšinio lygoje 81:91 nusileido „Palangos“ ekipai ir buvo priversta šiai užleisti 8-ąją poziciją.

NKL pirmenybėms skilus į du divizionus, kauniečiai ilgą laiką pirmavo antrajame pagal pajėgumą 7-uke. Tačiau penktadienio vakarą jie šią poziciją prarado. Namuose, „Kaustos“ salėje nors ir santūriai, bet palaikomi savų aistruolių, jaunieji žalgiriečiai iškart pajuto svečių iš pajūrio jėgą. Pastarieji nuo pirmųjų minučių šovė į priekį 19:5, 29:18.

Antrajame kėlinyje palangiškiam sustoti neleido jų atakų lyderis Deividas Keiburys, bei klubo kapitonas Povilas Šakinis, pažįstamas ir Kauno krepšinio gerbėjams kaip Kauno „Atleto“ ekipos buvęs vedlys. Šie „Palangos“ žaidėjai sparčiai rinko taškus, tačiau „Žalgirio“ dubleriai atsakė Martyno Sajaus, Pauliaus Valinsko ir Martyno Varno metimais. Į ilgąją pertrauką šeimininkai išėjo turėdami vienaženklį deficitą - 44:36.

Per 15 poilsio ir pasitarimų min. T.Masiulis sugebėjo įkvėpti komandą ir kauniečiai ėmė artėti. Iki trečiojo kėlinio pabaigos likus 20 sek. jie baudų metimais rezultatą išlygino 61:61, bet buvęs „Žalgirio“ dubleris Adomas Drungilas metimu iš po krepšio vėl išvedė į priekį savo gimtojo miesto Palangos komandą.

Vos prasidėjus ketvirtajam kėliniui jau atrodė, kad kauniečiai pasieks lemiamą persilaužimą, kai svečiai dėl išnaudoto pražangų limito neteko to paties A.Drungilo ir amerikiečio Traviso Garrisono. Tuo pasinaudoję šeimininkai pagaliau išsiveržė į priekį 73:68, tačiau sukaupę valią palangiškiai ne tik rezultatą išlygino, bet ir šaltakraujiškai realizavo net 9 baudos metimus ir įsirašė įtikinamą pergalę.

Nugalėtojams Deividas Keburys pelnė 24 taškus bei išprovokavo net 8 pražangas. Povilas Šakinis pridūrė 17 taškų, Deividas Anužis - 15, Travisas Garrisonas – 11. Kauniečių gretose pasižymėjo Paulius Valinskas – 20 taškų, Martynas Varnas ir Laurynas Beliauskas po 11, Laurynas Birutis - 10.

Buvusio žinomo vilniečio krepšininko Virginijaus Sirvydžio treniruojama „Palanga“ turi 19 laimėjimų, o „Žalgiris-2“ sąskaitoje – viena pergale mažiau. Šeštadienį kauniečiai išvykoje susitiks su turnyro lentelės kaimynu Joniškio „Delikatesu“ (17 pergalių), šiandien išvykoje 77:88 turėjusiu pripažinti Raseinių „Rasų“ ekipos pranašumą. Nugalėtojams 24 taškus pelnė legendinio žalgiriečio Rimo Kurtinaičio sūnus Giedrius.

Kita Kauno komanda „Jazz-Diremta“ penktadienį svečiuose triuškinamai 76:102 nusileido „Šilutei“. Kauniečiams, treniruojamiems Romualdo Petronio, su 5 laimėjimais nebeturintiems vilčių pakilti iš paskutinės NKL čempionato vietos Gintautas Kybartas pelnė 16 taškų ir atkovojo 14 kamuolių. Evaldas Dainys ir amerikietis Macolmas Hawkinsas pridėjo po 14 taškų, Mantvydas Stašelis – 12. Šilutiškiams mače jau neatstovavo buvęs LKL „Snaiperio“ konkurso laimėtojas Marius Kasiulevičius, abipusiu susitarimu palikęs klubą.

NKL čempionato absoliutaus lyderio pozicijas išlaiko Vilniaus „Perlas-MRU“, turintis jau 27 pergales.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių