Quantcast

J. Valančiūno tikslas sugrįžus – būti B. Biyombo pagalbininku

16 dienų čiurnos gydymui ir reabilitacijai skyręs Toronto „Raptors“ vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas yra pasirengęs grižti ant parketo ir padėti komandai Rytų konferencijos finalo serijoje.

Jis jau praėjusios nakties dvikovoje galėjo žengti į aikštę, tačiau „Raptors“ oponentė Klivlando „Cavaliers“ tris kėlinius žaidė žemu penketu, o vėliau lietuvis jau buvo atšalęs.

Po pergalingų rungtynių J. Valančūnas žurnalistams atskleidė, kad pasveiko po traumos.

„Aš bėgioju, atlieku metimus, darau viską. Vakar mes treniravomės ir aš dariau tą patį, ką ir šiandien. Jaučiausi puikiai, komfortabiliai. Nebejaučiu skausmo ir esu pasiruošęs grįžti“, – pareiškė J. Valančiūnas.

Praėjusį savaitgalį J. Valančiūnas pirmą kartą per kelias savaites pradėjo vaikščioti nešlubuodamas, o kitose rungtynėse naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį jis jau galės padėti savo komandai.

„Komanda žaidžia gerai ir aš noriu jai padėti. Noriu būti mūsų gero žaidimo dalis. Stengsiuosi išvykoje padaryti viską, kad mes laimėtume. Visgi ekipa turi žaidimo ritmą, todėl nenoriu jo sulaužyti“, – apie prisijungimą prie komandos kalbėjo lietuvis.

J. Valančiūną komandoje pakeitė afrikietis Bismackas Biyombo, kuris per šį laiką kartą atkovojo 26 kamuolius ir pagerino lietuvio rekordą. Paskutinėse dvejose rungtynėse jis puikiai žaidžia po krepšiu – vidutiniškai pelno po 6 taškus, atkovoja po 20 kamuolių ir blokuoja po 3,5 metimo.

J. Valančiūnas pažymėjo, kad grįžęs ant parketo nesitiki vėl užimti pagrindinio vidurio puolėjo vietą ir sieks komandos draugui suteikti poilsio.

„Paskutinėje dvikovoje komanda žaidė puikiai, jie žino ką daro, todėl pamažu man suteiks laiko. Aš leisiu pailsėti B. Biyombo. Dabar toks mano tikslas, būti pagalbininku“, – apie būsimą vaidmenį sakė centras.

J. Valančiūnas atkrintamosiose varžybose vidutiniškai per 29 minutes pelno po 15 taškų, atkovoja po 12,1 kamuolio ir blokuoja po 1,4 metimo.

„Raptors“ serijoje iki keturių pergalių atstatė lygybę – 2-2.


Šiame straipsnyje: Jonas ValančiūnasRaptorsNBA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių