Quantcast

J. Valančiūno karjeros rungtynės: rezultatyvumo rekordas ir pergalingas metimas

  • Teksto dydis:

Jonas Valančiūnas sužaidė vienas įspūdingiausių savo rungtynių NBA. Vidurio puolėjas pelnė 33 taškus ir pagerino asmeninį rekordą, pataikė lemiamą baudos metimą ir išplėšė Memfio „Grizzlies“ (29-42) pergalę namuose per pratęsimą 126:125 (38:25, 25:28, 34:25, 18:37, 11:10) prieš Hjustono „Rockets“ (45-27)

Valančiūnas per 36 minutes įmetė 33 taškus (10/17 dvit., 0/2 trit., 13/17 baudos), atkovojo 15 kamuolių, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, penkis sykius suklydo ir dukart prasižengė.

Iki rungtynių pabaigos likus 0,1 sekundės Valančiūnas išprovokavo Clinto Capelos pražangą ir pataikė pirmąją baudą bei savo komandą išvedė į priekį 126:125. Antrąjį baudos metimą JV specialiai prametė ir nepaliko šansų oponentams išplėšti pergalės.

Iki šiol uteniškio rekordas NBA buvo 32 taškai, kuriuos jis pelnė 2016 metų spalio mėnesį dvikovoje su Detroito „Pistons“. Į tos pačios „Pistons“ krepšį prieš tai jis buvo įmetęs ir 31 tašką.

Pergalingas Valančiūno baudos metimas:


Iškart po rungtynių buvo paklausta, ar Valančiūnui nebuvo sunku nepataikyti paskutinio baudos metimo?

„Nesunku, nesunku, – kvatodamas atsakė Valančiūnas. – Tai buvo situacija, kurioje reikėjo pramesti tam, kad baigtųsi laikas. Padarėme tai, ką ir turėjome padaryti. Mums svarbiausia buvo išlikti susikaupusiems. Žinojome, ką darome. Jie pataikė kelis tikrai sunkius tritaškius, bet turi su tuo susitaikyti – „Rockets“ yra išties puikiai atakuojanti komanda. Žaidėme kartu, dalijomės kamuoliu ir todėl laimėjome rungtynes.“

„Rungtynių pabaiga buvo pašėlusi. Valančiūnas tiesiog padarė savo dalykus. Jis išgelbėjo dieną. Jis sužaidė labai geras rungtynes, o aš esu laimingas, kad laimėjome“, – po mačo sakė „Grizzlies“ lyderis Mike’as Conley, įmetęs 35 taškus.

Nuo pat pradžių jis yra lyderis

„Toks jau jis yra nuo pat atvykimo čia, – pabrėžė „Grizzlies“ treneris J.B. Bickerstaffas. – Valančiūnas dar mokosi mūsų terminologijos ir to, ką bandome išvystyti, o tam atiduoda visą save. Komandoje įvyko atsinaujinimas. Nesvarbu, iš kokių klubų čia atvyko naujokai, jie visi bando padėti šiai komandai. Su savo asmeniniu požiūriu Valančiūnas nori tinkamų dalykų. Jis visada stengiasi sužaisti gerai. Vaikinai tiki dalykais, kuriuos jis sako, jaučia jo energiją ir tikslą.“

Analizuodamas žaidimą, Memfio komandos treneris akcentavo Lietuvos rinktinės centro žaidimą vienas prieš vieną po krepšiu ir gebėjimą laiku atlikti perdavimus komandos draugams.

„Valančiūnas sugeba susirasti savo vietą aikštėje, – apie savo auklėtinį sakė „Grizzlies“ strategas. – Jis yra pakankamai didelis, kad atsidūrus tinkamoje pozicijoje jam nebūtų sunku pasižymėti metimu. Varžovai ėmė dvigubinti gynybą prieš jį, bet JV sugebėjo atrasti, kam perduoti kamuolį. Mes apie tai su juo kalbėjomės. Manau, kad jam buvo daugiau galimybių įmesti taškus. Kai varžovai dvigubina gynybą, jis pradėjo žvalgytis į komandos draugus ir neskubėjo žaisti agresyviai prieš du varžovus.

Be to, jis atliko puikų darbą kovodamas dėl kamuolių. Valančiūnas galėjo ir negauti kamuolio, tačiau naudojosi savo dydžiu ir jėga atkovodamas kamuolius puolime, o vieną iš jų sugriebė svarbiausiu metu.“

Hjustono komanda

Hjustono komandoje siautė Jamesas Hardenas, kuris per 46 minutes įmetė 57 taškus (9/22 dvit., 9/17 trit., 12/12 baudos), sugriebė 7 kamuolius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Hardenas per ketvirtąjį kėlinį ir pratęsimą pelnė 28 taškus. Snaiperis taip pat 57 taškus į „Grizzlies“ krepšį įmetė ir sausio 14-ąją dieną.

Atletas tapo tik trečiuoju krepšininku NBA istorijoje per pastaruosius 30 metų, kuriam pavyko vieno sezono metu į vieno klubo krepšį bent du kartus įmesti bent 50 taškų. Prieš tai buvo padarę tik Kobe Bryantas ir Michaelas Jordanas.

Tai buvo jau septintasis kartas, kuomet Hardenas šį sezoną pasiekė 50 taškų ribą.

Dar po trijų kėlinių „Grizzlies“ pirmavo 97:78, tačiau tuomet spurtą surengė „Rockets“. Ji visą lemiamą kėlinį vijosi šeimininkus ir galiausiai, kai likus 4 sekundėms Jamesas Hardenas pataikė tris baudos metimus, išlygino rezultatą 115:115. Su tokiu rezultatu komandos pradėjo ir pratęsimą.

Iki pratęsimo pabaigos likus 29 sekundėms, „Grizzlies“ buvo priekyje 125:120, bet Hardenas pelnė penkis taškus iš eilės ir atstatė pusiausvyrą.

Lemiamai atakai Memfio klubas turėjo 16 sekundžių. Mike’o Conley metimas buvo blokuotas, bet laiku ir vietoje atsidūręs Valančiūnas sugriebė kamuolį bei išprovokavo pražangą likus 0,1 sek., o jo baudos metimas lėmė „Grizzlies“ triumfą.

Tai buvo tik antroji „Rockets“ klubo nesėkmė per pastarąsias 14 rungtynių.

„Grizzlies: Mike’as Conley 35 (6/9 trit., 8 rez. perd.), Jonas Valančiūnas 33 (10/17 dvit., 13/17 baudos, 15 atk. kam.), Bruno Caboclo 15, Chandleris Parsonsas 11, Delonas Wrightas ir Joakimas Noah (8 atk. kam.) po 9.

„Rockets“: Jamesas Hardenas 57 (9/17 trit., 12/12 baudos), Chrisas Paulas 18, Clintas Capela 14 (10 atk. kam.), P.J. Tuckeris, Danuelis House’as ir Geraldas Greenas po 9.

Mike'o Conley žaidimo epizodai:


Rungtynių apžvalga:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių