Quantcast

J. Valančiūnas: trūksta kelių dienų, kad įsivažiuočiau

Antrąsias draugiškas rungtynes šią vasarą sužaidęs Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas buvo geriausias mūsiškių gretose, tačiau tai Jono Kazlausko auklėtinių neišgelbėjo – jie „Akropolio“ turnyro starte 53:71 pralaimėjo Turkijos krepšininkams.

„Mano indėlis asmeniškai nebuvo pats geriausias, – po rungtynių teigė J.Valančiūnas. – Jaučiu, kad dar reikia kelių dienų tam, jog įsivažiuočiau. Tai buvo mano antra rimtesnė treniruotė po tų visų kelionių. Manau, kad turime laiko pataisyti žaidimą. Padarėme per daug klaidų ir leidome atsikovoti per daug kamuolių. Turime devynias dienas.“

23-ejų metų 211 cm ūgio uteniškis per 26 minutes iš viso pelnė 14 taškų (4/6 dvitaškiai, 6/6 baudos), atkovojo 9 kamuolius ir surinko 20 naudingumo balų.

Kitas dviženklį taškų skaičių mače su turkais surinkęs Renaldas Seibutis pripažino, jog po pralaimėjimo Kroatijos rinktinei atliktas darbas treniruotėse nuėjo tarsi perniek.

„Po tokių prastų rungtynių prieš kroatus stengėmės, dirbome per treniruotes, kad tas žaidimas pagerėtų, tačiau šiandien neįvykdėme to, ką planavome ir ką buvome susitarę. Labai nuviliantys rodikliai yra turkų atkovoti kamuoliai po mūsų krepšiais ir mūsų klaidos. Slogios rungtynės, kuriose tik keletas gerų momentų.

Turkijos rinktinė yra gera komanda. Tokios bus ir Europos čempionate. Turime tai suprasti ir komandiškai vienas kitam padėdami išspręsti šias problemas. Dabar lengviausia rodyti pirštais vienas į kitą. Privalome tai priimti kaip pamoką ir pažiūrėt, kaip mes ją išmoksime“, – kalbėjo 12 taškų pelnęs R.Seibutis.

Lietuvos rinktinė šiame susitikime suklydo net 23 sykius, kai turkai – tik 6 kartus. Po lietuvių krepšiu dominavę Turkijos krepšininkai sugriebė 18 kamuolių.

Mūsiškiai penktadienį šiose varžybose kovos prieš Olandijos rinktinę. Rungtynių pradžia – 19 val. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

a

a portretas
jaunas,didelis po kase vos pajuda kur turetu det meta susikaustes visiskai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių